Hai sa iti spun o legenda din zona mea!
Este vorba de niste creaturi numite pricolici, stiu ca suna cam ciudat.Batranii satului sunt convinsi ca exista si tot de la ei am aflat si eu o gramada de legende de genul.Pricolici sunt un fel de varcolaci.Se zice ca sunt locuitori ai satului care in fiecare noapte cu luna plina se dau peste cap de 3 ori si se transforma. Daca intalnesti unu il intepi cu un ac si pleca sau ii arati niste bani si el iti zice unde sa margi si sa sapi noapte ca sa gasesti o comoara.
Aceste creaturi se intalneau intr-un loc mai retras si faceau un fel de hora, numita ''jocul dracilor''
Se mai povesteste ca o femeie a mers intr-o zi cu sotul ei la camp.Seara,acesta i-a spus sotiei sale sa mearga acasa ca el mai sta de povesti cu prietenii.Aceasta a refuzat.Atunci barbatul a spus ca merge sa bea niste apa dar de fapt s-a transformat in pricolici ca sa o faca pe nevasta lui sa mearga acasa.Ca sa o sperie si mai tare i-a muscat din rochia rosie. Femeia a fugit acasa si cand s-a intors sotul ei i-a povestit ce s-a intamplat, atunci barbatul a ras si ea a observat ca are un fir de ata rosie intre dinti.Si-a dat seama ca sotul ei este pricoliciul si s-a dus si s-a spanzurat.
Desigur ca acestea nu sunt decat niste legende, dar orice legenda are si un sambure de adevar.
Dracula este si va fi mereu o legenda cunoscuta in toata lumea provenita din Romania
Am auzit de jocul ielelor.Dracula.Cam astea imi vin in minte, dar cel mai interesant subiect mi s epare jocul ielelor.
Exista niste povesti infricosatoare cu niste analfabeti care nu stiu sa scrie nici Romania. Dar vorbesc romana! cica.
Bogdan Petriceicu Hasedeu. Si e adevarat. Are si un castel in Prahova. Se ocupa cu spiritism, primul din Romania. Intereseaza-te sa vezi ce viata interesanta avea.
Colegii mei vorbeau ceva de Pdurea Baciu(nu am habar daca exista), ziceau ca acolo s-au prabusit nave extraterestre si alte chestii.
Tokha întreabă: