O compoziție deseori, ca să nu zic totdeauna, nu are ceva contrariu!
1) Bătălia lui Vlad Țepeș / Ștefan cel Mare, etc/ cu turcii!
2) Răstignirea lui Isus Cristos pe cruce!
etc.
3) Viața copiilor din România :
a) Niște copii fericiți care se joacă sau învață sau
b) Niște țigani mici, copii de țigani, care cauta prin groapa de gunoi.
Dar pe aceiași foaie A3, foaie de bloc mare de desen, apare aceiași compoziție și pe alta foaie diferită de prima, apare contrariul!
Acum depinde de preferintele tale. Ca o idee, pot sa-ti zic despre o lucrare pe care am facut-o mai demult pentru un concurs. I-am zis Haven si am pictat pe o coala A3 pe care am impartit-o in sectiuni. In mijloc era personajul dormind din el ridicandu-se spiritul eliberat de lanturi..In stanga era reprezentat visul personajului si in dreapta era realitatea, total opusa visului. Acum imi dau seama ce ridicol e sa descri o pictura in cuvinte . Ma rog, ideea era ca poti sa folosesti visul ca sa ilustrezi opusele: cum e /cum ai dori sa fie (opusul) sau mai poti folosi oglinda. Obiectul reflectat e concret, real; reflexia e o iluzie iar ce pui in "rama" depinde de tema sau e la alegerea ta. Bafta!
Deci poti sectiona foaia in 2 parti.In stanga un copil care merge la scoala cu parintii de mana,iar in dreapta il desenezi pe pusti singur, cu ghiozdanul in spate, iar restul aspectelor ti le poti imagina si tu.
Pentru capetele patrate, ai putea desenezi intre astea doua un cimitir, intelegi tu de ce.
Cam aiurea ideea. Faci ce vrei.Bafta.
marialungu întreabă:
Kornelia33 întreabă: