„Capcana mortala"-parca e prea mult spus pentru o astfel de descriere.E ca si cum ai face o descriere pentru un peisaj dintr-o carte SF. Spune pur si simplu „capcana" fara sa-i mai adaugi vreun epitet.Si „momind" parca nu suna chiar bine.„A momi"= A amăgi cu vorbe; a ademeni; a înșela.Cred ca ar fi mai bine ca sa-l inlocuiesti cu „atragand ochii curiosi ai oamenilor". Geamurile sunt din sticla, deci nu mai poti sa spui ca sunt fragile.Ai cam folosit un pleonasm.Si nu suna tocmai bine „mingile nerusinate". Adauga un alt epitet(ex.-„mingile săltărețe" sau altceva). Uite, mi-a venit o idee! Dupa ce ai zis „sculptat in romburi albe si identice si se completau reciproc" eu as mai fi adaugat(dar asta doar daca vrei tu),„formand o simetrie desăvârșită". Spunand „oprindu-se din cand in cand pe acoperisul locuintei" da de inteles ca e o fiinta vie.Inlocuieste „oprindu-se" cu „atingand". Cred ca e mai bine asa.
Imi place compunerea ta descriptiva.Ai avut inspiratie cand ai compus-o.
Scuze ca am facut asa multe comentarii la descrierea ta, dar tu ai tendinta(asa cum am si eu, de asemenea) sa-i atribui peisajului niste metafore si epitete ce te prea indeparteaza de sensul propriu al cuvintelor.Si asta se intampla deoarece doresti sa faci o foarte frumoasa descriere.Scuze din nou!
Cat timp tu stii bine ce ai vrut sa exprimi prin metaforele acelea si crezi in ideea ta sunt de parere ca expresiile "capcana mortala" etc. sunt puse foarte bine acolo, iar fiecare poate interpreta diferit. In arta de a scrie, ca in orice alta arta...niciodata dar niciodata nu vom gasi adevarul.