Depinde de calitatea poeziilor cred. Eu am studiat acum ceva timp un poet [Vasile Carlova] care avea doar 5 poezii in toata opera sa, insa au fost apreciate de critici, drept dovada, dupa sute de ani, noi le-am studiat.
Salut. Iti scrie un scriitor care a publicat si poezie. Nu exista limita pentru un volum de poeme insa in general editorii merg pe ideea de calitate si nu cantitate. Drept urmare e bine sa incerci sa faci o triere inainte de a trimite manuscrisul la edituri. O placheta contine intre 15-30 de poeme in general. Un volum obisnuit contine intre 40-70 de poeme. Un volum de poezie de mare intindere contine peste 80 de poeme, undeva intre 80-120, mai mult in general nu e indicat. In general media insa sta intre 50-70 ceea inseamna un volum cam de 100 de pagini+ prefata, cuvant inainte si eventual postfata. Eu de ceva timp am inceput sa ajut tinerii scriitori/poeti nedebutanti in volum, cu corectura, o opinie avizata si chiar prefata ori cuvant inainte si sfaturi pentru viitor. Astfel, daca iti doresti, lasa-mi id-ul tau aici sau prin mesaj pe site si tinem legatura.
In vara anului trecut am vrut sa imi public carte cu poezii, dar din motive personale n`am mai putut dar in vara asta o sa public! Nu exista un maxim de poezii, acum depinde si de cat de lungi sunt. daca o poezie are 20-30 strofe o poti publica doar paia [ am dat un exemplu ca este cam greu sa faci 20-30 strofe daca esti incepator ].
Eu una am facut in jur de 50 de poezii cu cca 4-5 strofe sau chiar fara strofe [ adica sa contina doar o strofa de o pagina ]...
Exista carti ce contin decat 10 poezii, cu strofe ce cuprind cca 2 pagini.
Frumos, [sau cel putin asa am facut eu ] e sa faci un volum cu cca 40-50 pagini in care sa adaugi poezii si de o pagina [ ca marime ] si cu 3-4 strofe, etc. Sa fie diversificate si nu neaparat pe o singura tema.
Sau daca alegi sa scrii numai despre iubire, ia toate formele ei. Adica iubirea poate cuprinde si ura si fantasticul, etc. Si foloseste cat mai multe metafore si incearca sa eviti poeziile cu rima, ca alea fara rima sunt mult mai simple si ii plac oricui, insa alea cu rima daca le faci si nu suna chiar bine...vei esua! Bafta!
Care sute de ani? Tu când crezi că a trăit? În secolul 5 înainte Hristos?
Acum,am scris 5 poezii foarte ''profunde'' care merita publicate, cred ca as putea sa mai scriu inca 5, considerati ca sunt destule pentru a alcatui un volum ( fiecare are in jur de 3 strofe )?
Ştii, e valabil şi pentru tine. Nu-mi pot da seama cum de foloseşti "mi-ar place" în loc de "mi-ar plăcea".