| SkyGuy a întrebat:

La ce se refera acest proverb: "Nu lua cu tine un pitic pentru a măsura adâncimea unui fluviu."?

7 răspunsuri:
| GolopențaAdrian a răspuns:

Se refera sa nu iei un copil si sa nosori adancimea unui fluviu

| blAster85 a răspuns:

Eu inteleg asa:nu te baza pe unu ce vorbeste mult si nu stie(sa faca)nimic de exemplu, sau nu la cu tine un inutil etc.

| sokeging a răspuns:

Cu siguranta e ceva filosofic.Acest proverb poate sa sugereze faptul ca adesea omul,in general e intotdeauna in cautarea a ceva,fericire,bani, etc, in cazul meu prieteni si o prietena, insa ce facem oare ca sa ajungem la finalul cautarii? Fie ne lasam prada desnadejdii, fie intervine altceva si ne abatem de la drumul prestabilit.Nu incerca sa Aprofundezi,o notiune, un ideal, ceva dinauntrul tau, cu o parere preconceputa, sau cu gandirea cum ca gata ai stiut tot si ceea ce vei stii va fi doar o confirmare.Nu lua piticul cu tine pentru a a masura adancimea unui fluviu,adica,nu incerca sa aduci cu tine orice ce ar putea sa nu-ti ofere posibilitatea de-a afla raspunsurile mult asteptate. Pitici,alias spiridusii, gnomi, erau vestiti pentru lacomia, intelepciunea si bogatia lor, si acest proverb e poate un echivoc la o maxima spusa de Socrate:Stiu ca nu stiu.

| AFR81 a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Credeam ca ai doar intrebari aiurite, insa raspunsurile sunt si mai si...

| GolopențaAdrian a răspuns (pentru AFR81):

De abia acum observi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te lua dupa un prost ca sa rezolvi ceva important.Cam asa. Nu lua un om fara experienta sau care nu stie in a rezolva ceva.

| daniel33441 a răspuns:

Simplu si la obiect..nu te baza pe un om incapabil sa iti rezolve problema. piticul e scund da? fluviul e adanc da? pai logic adancimea fluviului e mai mare decat inaltimea lui...deci cum poate el sa masoare fluviul ca se ineaca.

Întrebări similare