Am găsit într-o agendă mai vehe ceva citate. Nu implică în mod direct cuvântul "iubire", dar se subînţelege încrederea în propria persoană.
Montaigne: "Principii îmi dau mult dacă nu-mi iau nimic şi-mi fac destul bine, când nu-mi fac rău."
Swift: "Sunt cel ce sunt!"
Sabato: "Orice expresie e, în definitiv, o formă de sinceritate."
Sabato: "Chiar şi la genii, prejudecăţile proprii sunt mai greu de combătut decât cele străine."
Nu treci peste un complex cu citate. Nimeni nu te poate convinge sa faci ceva daca tu nu-ti doresti. Iar ca sa te faca sa-ti doresti ceva, nu se poate face asta prin intermediul mintii
Iubirea de sine
Iubirea de sine
Nu este suficient sa stim;
Trebuie sa punem in practica.
Nu este suficient sa vrem; trebuie sa facem.
Orice poti sa faci sau orice visezi... incepe acum.
Goethe: Iubirea reprezinta unul dintre cele mai importante sentimente umane si joaca un rol esential in viata, facand lumea sa pluteasca, facand ca viata sa para plina de slendoare si de sens, uneori chiar un miracol. Iubirea are un impact pozitiv asupra tuturor nevoilor noastre, ea creand climatul de siguranta in care putem sa ne rezolvam toate problemele.
Psihologii au ajuns la concluzia ca nevoia de afectiune este o nevoie umana de baza. Putem sa-i iubim pe ceilalti, sa avem grija de ei, sa-i spijinim la nevoie, sa radem si sa plangem impreuna cu ei, insa toate aceste daruri de respect si bucurie pe care le dam celorlalti le meritam si noi.
Exista multe motive pentru care noi nu ne iubim pe noi insine: suntem urati, grasi, scunzi, inalti, neincrezatori in noi insine, etc. reusind sa ne inoculam mesaje negative in legatura cu viata pe care o traim. Pentru a putea sa-i iubim pe ceilalti, ar trebui sa invatam mai intai sa ne iubim pe noi insine. Cand nu o facem, nu stim cum si cat de bine sa-i tratam pe ceilalti, nu ne cunoastem limitele, nu ne respectam suficient.
Drumul pe calea iubirii de sine nu este cu siguranta un drum usor de parcurs, insa pentru a putea evolua pe aceasta cale trebuie sa intelegem cu totii ca iubirea de sine nu inseamna interes doar pentru propria noastra persoana, egoism sau narcisism, ci poate sa insemne calea catre autocunoastere si autodefinire. Reamintindu-ne cat de importanti, frumosi, puternici, sensibili, plin de compasiune fata de ceilalti suntem, ajungem intr-un punct in care iubirea fata de noi apare in mod automat. Prin prisma iubirii fata de noi insine devenim mai generosi, mai deschisi, mai iubitori fata de ceilalti.
Exista persoane pentru care iubirea de sine reprezinta o mare problema emotionala si lipsa ei poate lua forma unor tulburari fizice cum ar fi obezitatea, dependentele, diverse boli care au la baza probleme emotionale nerezolvate.
Capacitatea noastra de a interrelationa cu altii, reusita acestor relatii, evolutia noastra pe plan profesional, sentimental, etc. depind in mare masura de iubirea fata de noi
insine, de respectul,
Citate celebre, Căutare dupa: "iubirea de sine"
« 1 « înapoi1234567înainte »15 »-»
218 citate
Legile lui Murphy despre dragoste: Iubirea vietii tale te va dori inapoi doar atunci cand tu vei...
Autor: Edward A. Murphy (1918-1990) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 1448 | Rang: 10.00 |
Iubirea este cea mai limpede oglinda-n care-l vezi pe Dumnezeu.
Autor: Eugen Ovidiu Chirovici (1964) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 16 | Rang: 10.00 |
Chiar daca ar fi insemnat despartire, singuratate, tristete, iubirea isi merita fiecare banut din...
Autor: Paulo Coelho (1947) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 229 | Rang: 10.00 |
Iubirea adevarata nu moare niciodata in sufletul omului, ba il insoteste si dincolo, pana-n sanul...
Autor: Liviu Rebreanu (1885 - 1944) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 145 | Rang: 10.00 |
Anvelope la preturi neumflate
Jeremy Clarkson: "Despre benzile rezervate autobuzelor: Nu inteleg benzile de autobuze. De ce trebuie sa ajunga saracii inaintea mea?" www.anvelopeweb.ro
In familie trebuie sa stapaneasca: iubirea, vointa zamislirii, ordinea, constiinta datoriei. Nu...
Autor: Petre Tutea (1902 - 1991) | Tema: Familie | Vizualizări: 140 | Rang: 10.00 |
Nu exista durere mai nimicitoare pentru sufletul unei femei decat aceea de a se fi daruit...
Autor: Stefan Zweig (1881 - 1942) | Tema: Durere | Vizualizări: 66 | Rang: 10.00 |
A fi patriot nu e un merit, e o datorie, numai cine nu socoate iubirea de tara drept o datorie e...
Autor: George Toparceanu (1886 - 1937) | Tema: Politica | Vizualizări: 23 | Rang: 10.00 |
Iubirea care cere stapanire e o simpla pofta.
Autor: Nicolae Iorga (1871 - 1940) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 3 | Rang: 10.00 |
Anvelope la preturi neumflate
Jeremy Clarkson: "Despre benzile rezervate autobuzelor: Nu inteleg benzile de autobuze. De ce trebuie sa ajunga saracii inaintea mea?" www.anvelopeweb.ro
Admiram pe sfinti, nu atat pentru intelepciunea si iubirea lor pentru Dumnezeu in necazuri, ci,...
Autor: Ioan Gura de Aur (347 - 407) | Tema: Admiratie | Vizualizări: 18 | Rang: 8.00 |
Cand iubirea, acel puf de papadie, ce vine mereu si pleaca cu primul fir de vant, va trece si pe...
Autor: Octavian Paler (1926 - 2007) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 165 | Rang: 0.00 |
Pe cand iubirea, de orice fel ar fi ea, lumineaza viata si-i indulceste, ura o-ntuneca, o umple...
Autor: Mihai Eminescu (1850-1889) | Tema: Iubire | Vizualizări: 114 | Rang: 0.00 |
Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata...
Autor: Constantin Brancusi (1876 - 1957) | Tema: Iubire | Vizualizări: 90 | Rang: 0.00 |
Iubirea nu este un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti, iubirea este o certitudine: te iubesc...
Autor: Liviu Rebreanu (1885 - 1944) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 76 | Rang: 0.00 |
Atinge steaua de neatins si nu-i uita pe cei ce au crezut in tine, iubirea e un sarut furat, un...
Autor: Octavian Paler (1926 - 2007) | Tema: Filozofie | Vizualizări: 75 | Rang: 0.00 |
Iubirea cheama iubire, nu este atat de important ca sa fii iubit, cat sa iubesti tu cu toata...
Autor: Constantin Brancusi (1876 - 1957) | Tema: Dragoste | Vizualizări: 69 | Rang: 0.00 |
Copy- paste de pe net puteam sa dau si eu, dar nu m-a satisfacut nimic din ce-i acolo.
Nu de inventat ziceam... daca ai gasit altceva prin carti sau ai auzit la cineva...