Oricare tara este ok. Toate limbile o sa ti se para la fel de grele daca nu le stii, important este sa vrei sa inveti si sa stai acolo. Eu as alege Germania pentru ca am mai fost acolo si pur si simplu ador limba si oamenii aia.
Gândește-te l viitorul țării, nu la starea lor actuala, Austria spre exemplul are o economie echilibrata, pe când Spania și Italia sunt duse in cap, un sfat prietenesc ar fi sa mergi in țările nordice, au un trai de viața net superior fata de restul Europei, începând cu Danemarca. Bafta!
Germania. Am rude și chiar o duc bine acolo. Deși cică nemții sunt reci, rudele mele au primit mult ajutor de la ei. Au fost și în Italia și nu au dus-o bine, verișorii au fost jigniți că sunt români. În Germania la școală sunt toate rasele și au spus că nu au treabă cu asta.
Pentru un vorbitor nativ de limba romana italiana e cel mai ușor de invatat fără doar și poate, apoi spaniola, chiar dacă ai cunoștințe de limba engleza s-ar putea sa ti se para foarte greu sa comunici cu englezii deoarece engleza e grea și cu atât mai mult engleza britanică.
Cât despre posibilități, in Anglia cred ca ar fi cel mai bine, desigur contează și ce știi tu sa faci, ca dacă nu ai nicio pregătire tot trebuie sa tragi din greu, nu te angajează nimeni pe salariu mare in nicio țara așa de la început.
Eu as alege totuși o țara mică, cu mai putini inigrani romani, cu un nivel de trai destul de ridicat și o limba relativ ușoară- Portugalia.
Am ales deja - Germania, si nu pot spune ca regret.
E adevarat ca nu ai prieteni si esti pe cont propriu, ai parte de putina distractie, insa daca esti serios - esti apreciat din toate punctele de vedere si ajutat sa te integrezi... in raceala si fixurile lor.
Dupa aproape 6 ani, vorbesc limba la nivel tehnic, insa anumite parti ale gramaticii nu se lipesc de mine (declinarea adjectivelor & pronumelor, nu stapanesc articolele pentru multitudinea de cuvinte folosite zilnic la munca, etc).
Nu gasesc un motiv temeinic pentru a alege partea de nord a tarii, grosul industriei e in sud, salariile mai mari tot aici, (in B-W si Bavaria; eu am ales B-W).
Chiriile sunt mari (600 euro in oraselul amarat in care locuiesc, pentru 2 camere), insa daca lucrezi, iti permiti una decenta.
Mai greu e cu restul taxelor.
Daca ai pretentii la o masina mai noua/puternica/luxoasa, doar asigurarea trece de 1100 euro pe an.
Apa e destul de scumpa. La fel mobila de calitate.
Mancarea sanatoasa la fel.
In Austria situatia e oarecum asemanatoare, si din cate cunosc, la ei salariile sunt mai mari decat in Germania.
In Spania traiul e ieftin (nu ma refer la Madrid sau statiuni) insa exista sanse sa mori de foame la propriu, daca nu gasesti de munca.
In Franta sau Italia as merge cu placere ca turist, insa sa lucrez acolo, nu cred ca rezist. (nu din cauza limbii)
Ce merita in afara de cele amintite de tine?
Olanda si Danemarca (mai sus nu merg, din cauza climei neprietenoase).
Insa au trecere doar persoanele care sunt "oameni".
Parerea mea e ca sunt prea buni cu noi (danezii si olandezii), la cate biciclete de-ale lor se vand la negru la noi in "Obor"
Eu as alege Japonia. Pentru simplul fapt ca nu e o destinatie de emigrare atat de populara, si pentru ca populatia este mai xenofoba, o vad ca pe o provocare interesanta. Dar daca ar fi sa aleg intre tarile ce le-ai enumerat acolo, as alege Spania, pentru simplul fapt ca stiu deja limba spaniola (din telenovele ) ) si m-as descurca acolo.
Categoric Franta, pentru:
- nivelul cultural ridicat
- francezii stiu doar franceza ( >60%), deci trebuie sa inveti lb. franceza
- nivel de trai ridicat dar si scump
- posibilitatea de a vizita cele mai faimoase locuri
- gandirea oamenilor
Eu personal nu as sta niciodata intr-o tara unde nu am radacini materne sau paterne, in acest caz as alege Germania, dar de vizitat as vizita tot globul pamantesc
Cum a fost pentru tine nativ nordic sa inveti Germana? in comparatie cu limba Engleza care a fost mai usor de invatat?
Limba germană am studiat-o la școală și în particular, pe lângă limba engleză.
Tu fiind nativ nordic nu e era asa grea, am mai vazut si eu filme in norvergiana, ceva intelegeam
Nu am zis că este grea. A studia în particular nu înseamnă neapărat să faci meditații așa cum citesc articole despre multe școli românești, ci înseamnă că elevul studiază și în particular aceeași lecție până o știe, analizează alte texte la literatură, învață în plus.
Am studiat limba germană de când eram mic. Pentru mine, toate celelalte limbi pe care le știu nu mi-au ocupat mult timp.
MihaiAndronic întreabă: