Nu te supara, dar cred ca ar trebui sa schimbi "profesorul". Lautarii canta dupa ureche! Daca vrei sa faci Muzica (cu M), canti NUMAI dupa note. Du-te, de curiozitate, la un concert simfonic, uita-te cu atentie la orchestra si ai sa vezi ca absolut toti au partitura in fata; nu canta niciunul dupa ureche.
Sunt si eu in aceeasi situatie ca si tine, primii 5 ani de pian nu au fost cine stie ce fiindca nu aveam ritm si nici ureche muzicala dar apoi a inceput sa-mi placa sa cant si am inceput sa ascult melodiile mele sau altele pana am reusit sa fac unele partituri mai acceptabile dar sa stii ca unii evolueaza mai greu la acest instrument(ca si mine ) dar totusi eu continui sa ma straduiesc m-am gandit si eu de multe ori sa renunt sa las pe altul dar n-am facut-o fiindca m-am incapatanat si inca fac asta. Oricum stiu ca odata voi reusi sa fac asta bine, oricum de doi ani a inceput si mie sa mi se formeze urechea dar ritmul tot aiurea este. Mai bine asculti si tu alte melodii( nu numai sa canti). Oricum sa nu te lasi si sa nu renunti. Nu irosi cei 5 ani ai tai de orga ca nu merita. Vorba aia,, tinteste cat mai sus'' /,, nu exista nu pot, ci nu vreau''. Sa stii ca cantatul dupa ureche nu e totul (desi are si el importanta lui), sunt unii care canta dupa ureche dar canta total gresit. Tu straduiestete in continuare si da tot ce poti
Pai,in priul rand,un profesor bun de muzica nu te va pune niciodata sa canti dupa ureche,decat daca nu e profesor, ci lautar. Muzica adevarata se canta dupa partituri, se respecta compozitia exact cum a fost ea scrisa. Daca te referi la faptul ca nu reusesti sa iti dai seama de o terta sau o septima, este datorita faptului ca aceste notiuni se invata repede si f usor la 'teorie si solfegiu'. Parerea mea e ca ar trebui sa mai incerci si alt profesor care sa te ajute mai mult. Pt a putea canta la un instrument, intai de toate trebuie ca sa poti lua din voce distanta dintre note si abia apoi vei reusi sa iti dai seama dupa ureche distanta dintre clapele pianului si sa recunosti anumite intervale.
Doamne..mari prostii poti sa spui ..cum sa spui ca ''muzica adevarata'' se canta dupa partituri? daca o luam asa, cel care canta dupa partituri, daca il pui sa improvizeze dintr-o anumita tonalitate, iti garantez eu ca nu mai stie sa cante la instrument...invatati sa stapaniti instrumentul, nu sa cititi ce au scris altii ..creati muzica voastra, aceeasi prostie am facut-o si eu timp de foarte multi ani ..am citit partituri, in loc sa ma preocup cu dezvoltarea auzului, si a tehnicii de improvizatie pe alt gen.Aia este ''adevarata muzica'', atunci cand creezi ceva CALITATIV facut de mana ta..nu cand reproduci ceva facut de altii.
Ba eu' am un an de pian și vioara si sa-mi bag pla daca nu le iau dupa ureche imediat orice manea smr, vin o la mine ca te învăț lautarie tata
Eu cant de aproape 2 ani, dupa ureche la orga, doar ma gandesc la un cantec si il incerc.si imi iese
Profesorul imi dadea note de invatat, dar nu imi iese
Eu zic sa nu iti irosesti timpul cu profesorii, eu 80/90%din tot ce stiu sa cant am invatat singur acasa dupa ureche
Sper ca te am ajutat