Da, unele ceasuri sunt opere de arta. Dar nu pocnitorile alea de quartz despre care vorbesti tu de obicei.
Salut johnnny. Eu am ales ceasurile quartz deoarece nu sunt complicate si nu le trebuie servisare. Oricum la ce meseriasi avem noi prin oras, nu mi as duce ceasul la ei in caz de era mecanic. Pe viitor am in plan achizitionarea unui ceas seiko de preferat, automatic. Momentan ma multumesc cu astea quartz. Cheers.
Pai daca alegi un ceas pe criteriul "nu este complicat si nu are nevoie de service" cum poti sa spui ca esti pasionat de ceasuri?
Pasiunea pentru ceasuri inseamna tocmai atractia si aprecierea pentru mecanismele complicate si pentru efortul care intra in conceperea si producerea lor.
Altfel este ca si cum ai spune "sunt pasionat de masini, dar nu ma intereseaza decat masinile extrem de simple, ieftine, prost executate si fara performante"
Ai dreptate. Dar pentru a te arunca la o masina performanta, scumpa si cu un motor complex ai nevoie de bani multi. Ai nevoie. Momentan nu dispun de bani garla sa arunc pe ceasuri. Poate pe viitor o sa trec la ceva mai bun. Cheers?
Poti sa inveti despre ceasuri si fara sa dai mii de euro pe ceasuri. Internetul este plin de materiale. Iar daca inveti suficient de multe si ajungi sa apreciezi cu adevarat ce inseamna un ceas mecanic, vei afla ca exista ceasuri mecanice respectabile si la cateva sute de euro. Trebuie doar sa stii care sunt. Iar in momentul ala nu vei mai arunca bani pe prostii Armani cu quartz si vei face efortul de a cumpara un ceas care chiar are relevanta.
Imi poti recomada un ceas nou mecanic bun care sa fie de calitate dar cu un pret bun? Seiko am auzit ca fac ceasuri super.
Seiko (SKX, Turtle, SARB)
Orient (Bambino, Kamasu, Maestro)
Hamilton Khaki Field
Tissot Visodate.
Majoritatea din lista sunt ceasuri pana in 500 euro (unele mult sub).
DamianStefan întreabă:
ZloteaIulian întreabă: