| IceVirus a întrebat:

Am o intrebare: Ce parere aveti voi (cinstit) de: Mare Maresal Ion Antonescu si de Regina Maria (sotia regelui Ferdinand). Dupa parerea mea, ambii trebuie declarati eroi nationali. De curand, am citit multe cartii, gen (Povestea vetii mele, din care Francezii si Rusii au "cenzurat" mult), catii care mi-au trezit in mine o intrebare: " Erau oare criminali de razboi, respectiv "coate goale" (cum ziceau comunistii), sau cei mai mari patrioti?!? Deasemenea, am gasit pe internet (specific, extrem de greu), procesul Marelui Maresal Antonescu. El si-a dat viata pentru Romania. A fost un bun strateg, poreclit "Cainele Rasu`". De ce "amaratii" de comunisti, au spus urmatoarele: ESTE UN CRIMINAL DE RAZBOI! Stiu bine cum ca comunistii i-au "mintit pe romani" (Acum serios, erau ca si Hitler, omorau clasa "Intelectualilor" si puneau "Maimutele la putere", ca sa manipuleze populatia. Am in familie asa zisi "comunistii atot-stiutori". In familie, se pare ca eu si mama suntem singurii regalisti (chiar daca nu ma consider). Izvoarele istorice, de care pretinde Bunica mea ca le are (specific, nu prea stie mare lucru), imi intind nervii. Mereu vine cu replica:" -Eu am citit istoria si stiu, dragi copii istoria e dura." Iar inteligenta de verisoaramea se lasa usor indoctrinata, din cauza carentei de informatii. Cand citesc o carte de istorie, toata lumea rade de mine. Intr-adevar, singura perioada care ma intereseaza este perioada interbelica si postbelica. Iar, seara mai vin cu o bomba "-Bunii, auzi ce zice X (eu)." Si atunci raspunsul bomba: "-Nu stie isotrie, tot ce stiu de maria era ca este rupta in fund, iar noi i-am dat toti banii.", si nu in ultimul rand: "-Mai bine puneam un cersetor deal nostru sa ne conduca.". Uneori din cauza nerviilor sar cu diferite argumente. Opa... Am facut abstractir de la subiect. Adica intelegeti, la mine in familie sunt doar "creiere parlite la flacara comunismului". Acum va rog pe voi, as dori un argumest PRO si unul CONTRA. (Vreau sa vad partea rea, si partea buna). Prin argument ma refer la o teza de la un regalist si una de la un comunist. Si, de asemenea, parerea voastra.

4 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Regina Maria a initiat activitati diverse si a ingrijit soldatii in spitalele militare.
Era supranumita "mama ranitilor". A fosrt o fire filantropica.
Normal ca ar rtrebui declararta erou national.

Cat despre Maresalul Antonescu, tot respectul dar nu o sa fie declarat din pacate erou national din cauza evenimentelor nefericite legate de evrei.

| IceVirus explică (pentru vangaelis):

Stiu, este recunoscuta ca purtand haina de infirmiera. Povestea vetii mele vol 3.

| dorian23 a răspuns (pentru vangaelis):

Regina Maria nu a fost numita "mama ranitilor" ci regina Elisabeta ( Carmen Sylva ) cred ca aici faceti confuzia intre regina Maria si regina Elisabeta.

| vangaelis a răspuns (pentru dorian23):

Dorian, in popor i se spunea "mama ranitilor", in orice caz, nu fac confuzii cu regina Elisabeta.
In timpul Primului Razboi Mondial, Casa Regala se refugiase in Moldova si Iasul a devenit "capitala de razboi". Scolile au fost prefacute in spitale si infirmerii, cu si pline cu refugiati si raniti de pe front.
Stiu despre ce vorbesc, Dorian. Sanatate!