| garda243 a întrebat:

Salutare TPU
Deja de catva timp eu ma ocup cu scrisul,scriu discursuri,istorioare scurte si din cand in cand poezii.
Am niste poezii scrise si imi este interesanta parerea voastra, as dori o critica constructiva sau pur si simplu parerea voastra

S-aude sunet de trompeta
Se-aude bubuit de tun
Si in campie lupta se incepe
Si mii de suflete apun

Din somn trezeste-te copile
Si arma ia-o-n maini acum
Caci tatal tau nu se intoace
Sa lupti e timpul tau acum

Langa ostasi marsaruieste
Umar la umar fratii tie-ti spun
Caci patria sange doreste
Si-al tau sange este cel mai bun

Ridica steagul, sfantul tricolor
Sa-ti lumineze calea
Si roaga-te ca pe pamantul lor
Sa nu iti dai suflarea

8 răspunsuri:
| USwinter a răspuns:

Wow! Esti talentat la scris poezii! Te felicit! Dar mai lucreaza un pic la cum suna versurile.Ai putea sa scrii:,, Si-al tau sange-I cel mai bun"
,,, .........fratii-TI spun". Prescurtarile acestea fac poezia sa sune mai bine.Dar faci cum vrei pentru ca tu esti artistul.Bafta la scris!

| confiturix a răspuns:

Ai muzicicalitate, ritm, rima, masura etc.
Ai o idee, foarte buna, eu nu as scie usor asa de bine, strofa I este perfecta, cum incepi introduci cititorul in atmosfera de primejdie a razboiului;
In strofa a IIa vad ca poezia e una de indemn si de imbarbatare pentru curaj la razboi.
Faza cu sangele din strofa a IIIa e cea mai mare imperfectiune din tot textul, in opinia mea. Nu suna bine. Daca spui "iar al tau (sange) e cel mai bun" nu mi se pare si asta incurajator, dar simt nevoia de mai mult accent pe motivul luptei, pe care nu il gasesc nici in ultima strofa.
"Ostasii marturisesc", "umar la umar" si "sfantul tricolor" gasesc ca sunt doar cuvinte "ce din coada au sa sunue" (citat M Eminescu) ca nu se face o destainuire cand "marturisec", ca nu se simte solidaritate "umar la umar" si nu se simte iubirea de tara pentru "sfantul tricolor" (de aceea pune accent pe patriotism).
Te potinumii poeta din partea mea, esti talentata.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Lupta "se incepe"? Serios? "Si roaga-te ca pe pamantul lor". Al cui pamant? Eu un inceput dar nu este o poezie buna. Mai citeste!

| PaulWiki a răspuns:

Esti talentat.

Daca vrei sa iti pui poeziile online poti sa iti faci album de poezii online si le pui pe internet.

http://www.poeziile.com/
http://www.poeziile.com/ro/creare-album.php

sau daca te pasioneaza poeziile in limba franceza:
http://www.wikipoemes.com/

| garda243 explică (pentru PaulWiki):

Mersi mult, eu am mai multe poezii dar cred ca inca nu am ajuns la un asa nivel ca sa le postez undeva.
Oricum mersi

| garda243 explică (pentru USwinter):

Iti multumesc pentru raspuns, o sa iau in considerare parerea si corectarile

| garda243 explică (pentru confiturix):

Mersi mult, am dorit o critica cosntructiva, am sa iau in considerare sfatrile, inca odata mersi

| garda243 explică (pentru Salontanul):

Eu cred ca se intelege ca pe pamantul inamicilor, altul care poate fi?
Nu cred ca asta e o critica constructiva dar oricum mersi
O sa iau in considerare cuvintele tale si in viitor ma voi starui sa fiu mai clar