Ai idee câte țări au pierdut piese de tezaur? Despre câte piese încă nu se știe unde sunt în urma războaielor mondiale, a furturilor sau a altor conflicte? Îți spune eu, numărul total nici nu se știe exact, dar e extrem de mare.
Iar până la acest furt foarte mediatizat de extremiști, nu prea am auzit pe cineva să vorbească despre cât de importante sunt piesele de tezaur, iar interesul pentru vizitele la muzeu sau expoziții este în scădere de mulți ani. Pot să pun pariu că peste jumătate, dintre cei care se tot plâng de acest furt, nu au fost în viața lor la un muzeu, majoritatea fiind susținători pro-ruși(cg, aur, pot, sos).
Ș trebuie să remarc ipocrizia acestor extremiști care se plâng de câteva piese furate, însă nu au nicio problemă cu tezaurul nostru care se află în Rusia, sechestrat de zeci de ani.Mi-ar plăcea să văd măcar atât de multă înverșunare și pe ruși pentru furtul tezaurului cel mare, dar evident că nu se va întâmpla asta, pentru că oamenii ăștia sunt pro-ruși (deși nu recunosc).Și mă gândesc că la nivelul scăzut de înțelegere a ceea ce se întâmplă în jur și la incapacitatea de a trage o concluzie din două fraze, mulți dintre ei în mintea lor chiar nu realizează că sunt pro-ruși.
Da, am idee, pentru că îmi place istoria și o studiez. Dar în ziua de azi e foarte rar sa se mai fure tezaur oriunde in lume, zic...
Mă bucur că ai idee.Majoritatea nu au.
De furat chiar cei care le-au furat pe astea, au spus că au mai furat tezaur, din ceea ce am auzit eu că au anunțat autoritățile.Deci se fură orice pe lumea asta, nu vor înceta furturile niciodată.
Dacă România pierde piesele de tezaur pentru totdeauna, este posibil ca statul să primească despăgubiri, dar valoarea acestora ar fi mult mai mică decât valoarea istorică și culturală a pieselor. Recuperarea acestora ar rămâne o prioritate diplomatică.
Din ce am auzit eu pe la stiri, si despagubirile sunt cu semnul intrebarii. E nevoie sa se indeplineasca anumite conditii. Nu e ca la noi ca lovesti masina si te intelegi cu asiguratorul sa-ti dea si daca nu meriti, si sa-ti dea mai mult decat meriti.
Să plătescă cine?) sau dus de mult! ...Nu mai vedem! Niciun tezaur!
Era pont organizat și sigur100000%100000%. Nai văzut ce mașini conduceau "hoți"? Cel puțin țin jumătate de milion de euro!, era mașina aia! Era sigură treaba lor! 10000000%%%%%%%
Sunt pierdute. Puține șanse să fie recuperate.
Vom primi o mică parte din asigurare.
Pierderea este inestimabilă - coiful de la Coțofenesti fiind unicat pe plan mondial.
Asta intr-un caz fericit, e foarte posibil sa nu primim nici un fel de despagubire. Pana la urma nici nu inteleg ce il f.e grija pe romanul de rand de piesele alea ca nu ajungea nimic in salariul vostru si cu si fara acele piese de aur. Pana sa se auda ca au fost furate cati dintre romani aveau macar habar ca exista? Extrem de putini. Sau cati dintre voi v-ati pus intrebarea asa la ordinea zilei "oare pe unde or mai fi piesele alea de aur?" hai sa fim seriosi ca pentru noi ar trebui sa fie egal cu ZERO si cu si fara ele, avem probleme mai mari. Cine le-a pierdut din grija, sa raspunda.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Kornelia33 întreabă: