Da, sunt convins. Chiar daca acum costa de cateva ori mai mult decat trebuie, inca se construieste. Carol I a dezvoltat calea ferata, noi ne chinuim cu autostrazile, regii ne-au adus aproape de nivelul tarilor vest-europene, noi suntem astazi in NATO si in UE alaturi de ele si ne luptam pentru a intra in Schengen. Si sunt convins ca o data la 10 ani tot va aparea cate un geniu, insa e prea devreme sa vorbim despre asta, pentru ca romani fiind, ajungem sa ii pretuim abia dupa ce nu mai sunt printre noi.
Daca Romania va mai avea din nou maretia de pe timpul lui Carol I? Cu siguranta. Sa nu uitam ca acea perioada de progres a venit la (relativ) scurt timp dupa o epoca de domnii fanariote. Sunt convins ca atunci cand o noua generatie se va ridica (o generatie care nu a trait aceste vremuri de totala debusolare) si va privi in urma, vor intelege ca raul trebuie extirpat din radacina si sunt convins ca vor gasi modalitatile de a o face. In ultima vreme, astfel de rasturnari au aparut la noi la intervale de 40-50 de ani.
Nu stiu ce fle de maretie consideri tu ca era pe atunci. Tinerii de azi "poate" ( trist) realiza multe lucruri. Oricum nu stiu de ce ridici asa mult in slavi aceste "personalitati" de o valoare cel putin indoielnica. Inafara de Mircea Eliade, parerea mea ca ceilalti nu sunt exemple de urmat. Sunt multi alti romani de valoare de la care avem de invatat, dar nu vad ce au realizat ei asa de maret cum spui tu.Carol 1 la fel ca si regele Mihai au "construit" o tara deservita si fara onoare. Aveau morcovul cu tot cu iepure. Mentalitate care de altfel se pastreaza si astazi. Singurul conducator adevarat al tarii, dupa parerea mea a fost Ion Antonescu. Cat despre personalitatile enumerate de tine, au fost ori afemeiati ori betivi.
Romani sunt cei mai buni in constructii, dar acei romani daca vrei sa ii gasesti nu ii cauti in Romania
Personalitati de valoare indoielnica? Scuza-ma, dar ori nu cunosti istoria ori nu stapanesti termenii. Carol I nu a construit o tara deservita, ci dimpotriva, a castigat independenta Romaniei, a recuperat Dobrogea, ba chiar si Cadrilaterul si in timpul sau tara a trecut printr-un amplu proces de modernizare, recuperand decalajul lasat de secole intregi de dominare turca. Despre succesorul sau, Ferdinand, nu mai vorbim, oare de ce a fost numit "Intregitorul"? Si ce tara deservita si fara onoare a condus, din moment ce a intrat in razboi impotriva propriei sale tari?
MihaiAndronic întreabă: