| Neagu_Fanica_1980 a întrebat:

Un fost consilier al Papei Ioan Paul II,Miceal Ledwith, sustine ca limba l a t i n a provine din limba r o m a n a si conform lui Florin Valentin Nedelcu, aceasta s-ar trage din p e l a s g a. Care este parerea voastra?

Răspuns Câştigător
| 1dintrevoi a răspuns:

E posibil sa fie adevarat.
O idee destul de logica este aceea ca dacii nu aveau cum sa invete in doar 150 de ani limba latina. Niciunul dintre celelalte popoare cucerite de catre romani nu si-au pierdut vechea limba. Un alt argument ar fi acela ca limba latina nu avea cum sa se raspandeasca asa repede pe tot teritoriul Daciei, tinand cont ca numai o parte foarte mica din aceasta a fost pusa sub stapanire romana. S-ar spune ca primele colonii romane se trag din triburi trace, ceea ce ar insemna ca limba romana si cea latina sunt, de fapt, limbi surori, ambele avand la baza limba veche a tracilor.

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Unde ai citit tu asta? In "Click"?

| Neagu_Fanica_1980 explică (pentru ardnaxur1961):

Eu nu ma tin de poante gen,, click,, can can, etc. Nu stiu cine te-a facut castigator, fara ca eu sa stiu. Daca subiectul te-ar interesa ai cauta emisiuni tv. la Cluj.Pana atunci m-am lamurit ce inseamna,, expert,,

| MMihai a răspuns:

Citește cartea Noi nu suntem urmașii Romei
http://ro.scribd.com/......on-Savescu

| Neagu_Fanica_1980 explică (pentru MMihai):

Vaticanul are inca multe informatii care nu ajung la public si,, asteapta,, in arhive.In rest, hai sa ne oprim aici. Sunt destui istorici care au pareri diferite si eu nu sunt in masura sa ma bat in locul lor.La buna vedere.

| Neagu_Fanica_1980 explică:

Va rog sa cititi articolul aparut in FINANCIARUL.ro la 19/03/2013,inainte de a fi luat peste picior.

Va rog, desi nu doream sa continui, sa intrati pe siteul FINANCIARUL.ro pentru a citi reportajul la care faceam referire(text si inregistrare).O zi buna.

| Neagu_Fanica_1980 explică (pentru ardnaxur1961):

Ca sa nu mori prost; FINANCIARUL.ro din 19 martie 2013

Da.

| Neagu_Fanica_1980 explică (pentru 1dintrevoi):

NATIONAL.ro din 19.03. 2013

| MMihai a răspuns (pentru Neagu_Fanica_1980):

Cartea Noi nu suntem urmașii Romei trebuie citită, obligatoriu.
După citirea acestei cărți vei înțelege că numele corect al poporului de la nord de Dunăre este cel de traci de nord și nu cel de români.
Limba tracă de nord era asemănătoare cu latina de atunci.
Limba de acum, a tracilor de nord, este și a fost influențată de populațiile și popoarele cu care aceștia au intrat în contact, de-a lungul secolelor, fiind împrumutate multe cuvinte și expresii din limbile respective.
În ultimele secole au fost preluate multe neologisme, din limbile altor popoare.
Limba este în permanentă schimbare și modificare, și nu este ceva static, ci ceva dinamic.

Ti-am mai dat un indiciu; Florin Valentin Nedelcu =limba pelasga.Hai, pa, ca mai am si alta treaba.O zi buna.

De curand s-a reluat informatia precum ca limba vorbita de daci(vezi si cea mai veche placuta scrisa, din lume descoperita pe teritoriul Romaniei de azi) este,, mama,, limbilor latine. N-o spun eu ci doar am pus-o intro discutie amicala, chiar si,, binevoitorilor,, de duzina.Cu multumiri pentru raspuns.