anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va place sa aveti parerile voastre in materie de arta sau le luati gata facute de la autoritati in materie? ce e mai bine?

8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

E valabil in orice domeniu, nu numai al artei: poti avea o parere, insa ea poate fi mai buna sau mai rea, adica e doar o parere. Eu pot sa am o parere despre ce fac (si poti vedea arta mea pe site-ul afisat la profilul meu) foarte buna, crezind ca fac arta, insa sa nu fie chiar asa (multi zic ca ce fac e frumos, insa eu am de fapt o parere foarte proasta despe asta, cind ma gindesc la ce inseamna cu adevarat arta, si adeseori ma descurajez cind ma gindesc unde trebuie sa ajung cu ce realizez). Dincolo de parerea mea, care poate fi mai mult sau mai putin calificata, functie de cit am studiat din arta, parerea unei autoritati in materie e nespus mai valoroasa, pentru ca ea stie mult mai bine cu ce se "maninca" arta. Eu pot crede ca fac o lucrare de arta, si sa fac de fapt un kitch, insa un artist adevarat, o autoritate in domeniu, imi poate arata toate greselile datorita carora lucrarea mea e orice altceva numai o lucrare de arta nu. De aceea eu prefer, dincolo de parerea mea, sa iau seama la tot ce spune o autoritate in domeniu, fie al artei, fie oricare altul. Si inchei cu un exemplu: um medic bun, o autoritate in domeniu, face operatii reusite pe creier. Ce spune el despre operatiile sau tumorile pe creier e nespus mai valoros decit de spune un simplu asistent de medic de familie, si asta pentru ca acel medic a studiat, si are si experienta operatiilor in spate. El poate avea un cuvint greu, o parere de care sa tii seama, in comparatie cu altii, care au doar o idee vaga despre ce se intimpla atunci cind deschizi craniul unui om.

| bogdan72 a răspuns:

Intotdeauna e bine si sa ai o opinie personala, si sa citesti critica (review-uri, articole etc.) nu ca sa iti insusesti parerea criticilor, ci pentru a iti forma propria opinie, ceea ce e foarte important, mai ales daca nu esti mare cunoscator in domeniu (un tip de arta, un gen muzical, o specie literara, operele unui autor etc.).

| Wøodenpints a răspuns:

Depinde la care artă te referi.
Este arta în adevăratul sens al cuvântului,care are doar un singur înţeles,pe care-l ştiu toţi. Dacă înţelegi altceva din ea eşti doar un snob cu fiţe.

Şi mai este şi "arta" abstractă,pentru oamenii mai proşti. Acolo,se zice că fiecare înţelege ce vrea,tocmai pentru că chestia aia de-i spun ei artă nu prea are sens. Nu are un caracter bine definit,nu transmite nimic, iar cel ce a creat-o a făcut-o cu scopul ca înfumuratii ce-şi miros propriile băşini să se mintă unii pe alţii că înţeleg arta lui, iar el să pară un geniu. Trist este că funcţionează chestia asta, iar arta abstractă începe să depăşească la număr arta clasică, bine definită.

Răspuns utilizator avertizat
| Wøodenpints a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Eu pot să fac ceva mai frumos dacă mă piş vopsea...

| Elenaaa23 a răspuns:

De fiecare data imi exprim propria opinie. Bineinteles ca poti sa te interesezi si de parerile altora, dar nu sa le si "copiezi".
Imi place sa spun ceea ce gandesc si sa arat oamenilor felul cum gandesc eu si felul cum vad eu lucrurile. Ca degeaba sunt de acord cu x si cu y, daca parerea mea e cu totul alta. De ce sa fac asa, doar ca sa pot spune ca am gandit la fel ca ei? Intotdeauna este bine sa fi sincer si sa iti spui parerea.
Cei ma multi oameni apreciaza sinceritatea si doresc sa auda si alte pareri. Poti chiar sa impresionezi cu ideile si punctul tau de vedere, care poate este toatal diferit de al celorlalti.
xoxo

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Elenaaa23):

applause xoxoxo

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

in pictura, toti pictorii ar trebui sa picteze mici ``mone lise`` si in muzica mici
``anii `80-oldies``,nu mai are rost sa faci altele, nu?