"dialogul dintre un soarece si un mouse"
ai inceput bine, te bazezi ca un copil de 3-7 nu stie ce e ala mouse, pentru ca altfel ar fi confuz
As vrea sa nu scrii daca nu stii ce titluri sa pui la habar n-avem
ce povesti ai facut tu.
Deja ai si inceput "super". Dialog intre un soarece si un "mouse" Pe bune.
Nici nu mi-ar trece prin cap sa citesc asa ceva copiilor mei,
"Mouse" inseamna soarece in limba engleza!
Corect s-ar traduce: "dialogul dintre un soarece cu alt soarece"?
Sau ti se pare tie ca suna mai interesant, sa pui un cuvant in engleza dupa unul in romana, care inseamna acelasi lucru?
Exact asta voiam sa zic eu mouse inseamna soarece chiar daca se refera la mouse de la calculator tot soarece este si ala
ORICE faci, prima data il faci si pe urma ii dai numele sau titlul.
Daca faci invers, riscul sa nu functioneze este imens.
TITLURI INTERESANTE :
Mama și tata mă invață să nu fiu xenofob rasist Am vrut să fiu bun dar omul verde mi-a furat jucăria.
PUTEAM FI EU CEL MORTUL CURAJOS
Alegând să râdă toți copii din curtea blocului de mine am refuzat să săr de pe un bloc pe altul dar ileana cea mai curajoasă a alunecat...
NU TE LUA DUPĂ ALȚI COPII
Intr-o zi mergem noi până la baraj unde apa se ducea în jos intr-o gaură mare toti mă încurajau să înot spunându-mi că e mișto că și ei au intrat pe acolo și că au ieșit pe partea cealaltă.
Acum am realizat că dacă aș fi făcut asta acum nu v-aș mai fi povestit acestă întâmplare.
Vecinii de la bloc au mers să fure ceapă dintr-o grădină a unei statiuni experimentale pe ei i-a prins paznicul si i-a dat pe mâna militiei
eu nu am vrut să merg cu ei si am fost singurul care nu am ajuns la militie
Vecinii dela scara mea s-au cocotat pe o plasă de sâmă care era pusă în continuarea unui gard
eu l-eam spus că aia se indoaie si să o luăm pe poartă
unul si-a rupt o mână altul și-a spart capul altul si-a rupt un picior
eu am luat-o pe poartă că sunt fricos.
Intr-o zi prietenii de la bloc tot săreau de pe pod in Râu si eu le-am spus că sunt bolovani acolo si că pot rămâne paralizati...
Eu nu am sărit dar un prieten Iiiiii a sărit și nu a mai iesit de cât a treia zi cu scafandrii.
Intr-o zi am fugit de la grădinită cu mai multi colegi am mers 5 Km singuri pe drum
si am ajuns in curtea unui strand
unde ei au intrat in apa
ei stiau sa inoate
eu ma tot scufundam in mocirlă în mâl si ei m-au lăsat acolo și au fugit
eu am strigat după ajutor si nimeni nu a venit să mă scoată
Mulțumesc Lui Dumnezeu că am reusit intr-o jumătate de zi șă ajung la mal.
Mi-am riscat viata inutil
intr-o vara merg cu copii de la bloc si traversam o roata mai mare de cat blocurile din oras
mergem in picioare pe axul rotii
când intr-o parte când intr-o parte
era o roata dinaceea mare cu cabine făcută să se vadă orașul de sus
Puteam șă cădem să murim
dar abia acum imi dau seama ca era periculos
Intr-o zi ma inchis un var pe un balcon iar eu am mers pe dinafara balconului intre 2 balcoane pe o margine ingusta doar cât talpa piciorului la etajul 4 de mai multe ori cred ca de 10 ori pentru ca imi deschidea usa balconului din spate
usa balconului din fata isi batea joc de mine
AR FI TREBUIT SA STIU SA STRIG AJUTOR AJUTOR AJUTOR dar nimeni nu ma invatase ca se poate striga la straini dupa ajutor
in alta zi am fugit de la scoala si am intrat in strad si strandul se scurgea printr-o teava de canalizare ca era inchis si interzis
si am scapat cu viata
dar cativa ani mai tarziu mi-am dat seama când a ajuns o fata in acea teava de canalizare a strandului ca nu avea nici un fel de protectie sa nu traga oamenii care inoata.
Intr-o zi participam la un concurs de aeromodele dar pentru ca imi era lene sa dau roata la un del am luat-o pe burta pe sub niste cabluri de inalta tensiune care sunt si acum acolo si care nu au nici un fel de protectie si care pot omora are oameni
dar la mintea mea de copil am mers tarsi si pielea imi facea scantei
si mi-se zbarlea parul pe mine de electrizare
intr-o zi am mers cu mai multi baieti de la mine de la bloc intr-o padure si ei au vrut să mă agreseze sexual să mă folosescă in loc de femeie
așa că mare grija cu intovarășirile cu vechinii colegii preitenii pentru ca de multe ori multi au parinti măcelari sau care vând bilete la toaleta publică sau mai rău de atât oameni fără nici un fel de cultură care se ocupă doar cu furat si cu dat în cap si care trăiesc doar din ajutor soicial.
așa că părinții prietenilor tăi ii pot invața pe copii lor că pot și să ucuidă pentru că nu o să le facă nimeni nimic șî că nu este rău la pușcărie șî că pușcăria trebuie să o facă toată lumea.
Intr-o zi vechinii din cartier au dat spargere la o alimentara si au băut acolo si i-a prins vânzătoarele dimineața morți de beți șî i-au dat pe mâna poliției
dar eu nu am fost cu ei
așa că eu am scăpat
marea majoritate au fost luațî la casa de corecție
Mi-am cumparat motoreta si m-am crezut grozav am zburat cu ea de pe un pod si m-a prins sub ea si am ajuns la cusut.
Am sărit gardul impreuna cu copii de la bloc in curtea unei biserici sa mancam cirese paznicul ar fi putut să tragă cu alice sau cu sare în noi.
Invatare de minte să te iei după copii de la bloc.
Intr-o zi copii de la bloc au prins o pisică și au aruncat-o in sus si si-a rupt coloana mie mi-a părut rău de ea. bine că nu m-am băgat si eu cu ei la răutatea asta ca mi-ar fi părut rău toată viața dacă eu aș fi fost cel ce ar fi aruncat-o
în altă zi copii de la grădiniță au prins o pisică și au băgat-o într-un sac ca să se joace cu ea și a doua zi si...
intr-o zi am dat bicicleta imprumut unora despre care bunica imi spusese sa ii ocolesc dar eu am spus să nu fiu asa de xenofob si sa nu mai judec oamenii după cum arată șî ei mi-au furat bicicleta.
Intr-o zi am mers cu punga de bomboane la copii din curtea blocului si am vrut sa le dau cate o bomboana la fiecare dar ei mi-au furat-o si au fugit cu ea
eu ne apucând să mănânc nici măcar o singură bomboană din ea.
De multe ori viata e ne dreaptă copii de pe la bloc zgâriau cu cheia mașini si dădeau vina pe mine.
Mare atenție la copii cu gornete cu ac în vârf eu eram ținta tuturor acelor
puteau să îmi scoată ochii
mi-au infipt ace in cap in urechi in obraz de mai multe ori
pentru că părinții mei nu se implicau spuneau că copii să ceartă azi si mâine se pupă iar noi rămânem certați așa că toți de la bloc știind că părinții mei nu se bagă
mă aleseseră pe mine să tragă cu gornete cu ac în vârf în mine
La săniuși aveam vreo 5 ani si un vecini care stia ca parintii mei nu se baga sa se certe cu retarzii posesorii jgodiilor de lângă blocul meu ma călct o jumătate de oră pe degetele de la mâini.
1ydy4 întreabă: