Tin minte ca, pe vremea cand faceam scoala de soferi, aveam sedinte foarte bune si unele in care parea ca nu mai stiu nimic. Se mira si instructorul. Dupa ce am luat sala, eu am asteptat aproape 5 luni. Primul contact cu masina, cu cateva zile inainte de examen, nu a fost prea reusit. Nu eram obisnuit absolut deloc. Am facut, tin minte, vreo 4 sedinte si mi-am mai revenit. La examen m-am descurcat perfect.
Ideea e ca e normal ca, dupa atata timp, sa pierzi din acele automatisme care incepeau sa se formeze. Totusi, sunt zile si zile. La examen, mult mai concentrat fiind, te poti descurca mult mai bine. Sfatul meu ar fi sa iti mai iei macar 2 sedinte in aceste 3 zile si sa incerci, pe cat posibil, sa revii la nivelul pe care il aveai inainte de aceasta pauza.
Pe mine, m-a ajutat mult că am dat vintr-o vineri traseul și 4 zile înainte am luat ore.
Tot ce a depins de mine si a fost omenește posibil am făcut, m-am rugat la Dumnezeu, mi-am pus toată nădejdea în El, nu în mine și atunci toate grijile au disparut, m-am liniștit și am condus.
Uită-te și la video-uri pe YouTube cu parcări laterale, gararea cu fata, cu spatele ajuta mult.
Iar dacă tot simtiti stresul luați câte un MagneB6 dimineata căci ajuta enorm. Va doresc sa reușiți! Cu Dumnezeu înainte, fara frica!
In primul rând, la volan trebuie să fii calm, relaxat, stăpân pe tine însuți. Nu trebuie să te gândești continuu la acest lucru. Trebuie să gândești pozitiv, să știi mereu ce ai de făcut. Nu trebuie să îți fie frică. Dacă nu iei din prima, nu e problemă. Dacă știi ca nu ești încă pregătit, mai bine să cazi prima oară și sa îl iei din a doua încercare. Va fi mai sigur pentru toată lumea. Să nu ai emoții și nici frică că poate nu vei reuși. Dacă pleci cu o asemenea gândire, ai cele mai mari șanse să se întâmple așa. Sper ca înțelegi ce am vrut sa spun
Aha, la baiatu asta nu trebuie sa te lauzi tu ca ai laut permisu cu dumnezeu.Eu am luat permisu, am trecut si pe galben si nu ii pasa la nimeni.Da-i un sfat daca poti, daca nu, nu.
Daca parinti tai au masina, du-te cu ei pe camp, fa parcarea, fa totul. Invatate cu masina, daca nu, ia un cunoscut care are permis, plateste-i masina si inchirieaza una, si te duci cu el pe camp si inveti.Alte solutii nu sunt. E greu, ce pot sa zic, nimanui nu ii pasa de astfel de lucruri. Ochii in patru dupa semne, un tip a intrat pe interzis, la picat instant.Unu nu a stat la stop, iar instant.Alta nu a mai fost in stare sa conduca, si s-a intors gaboru la volan . Capu sus, piloteaza oameni avioane, apai masinile? se invata in timp trebuie doar sa exersezi. In plus, eu cand am trecut dupa disel pe benzina, sa ma fi vazut ca pe ultima blonda cum imi murea motoru din orice.Barem de parcari? Vaii, pana si o blonda parca mai bine ca mine, una incepatoare.Dar usor usor le inveti.Nu avea stres, il iei din prima sau din a 10 oara, permis tot o sa ai, relaxseazate, si fi atent la indicatiile politistului. La interzis il intrebi "In ce parte doriti sa mergem? avem interzis in fata " si el iti va spune.Numai are voie sa te incurce poti sta linistit. Tine'ma la curent cu ce ai facut, mult noroc, si nu baga pe astia inseamna cu dumnezeu sus/jos. Suntem oameni, gresim, important e sa ne dam seama unde gresim si cu ce. Apropo, pe ce masina faci scoala? Disel? sau benzina
Auziți știți ce fara Dumnezeu nu puteți reuși nimic în viața asta. Eu i-am spus că mi-am făcut și partea mea și că am luat ore dar că în acele momente doar Dumnezeu îți poate aduce pacea în suflet, stăpânire de sine. Dacă dumneata crezi că ai reușit doar prin puterile proprii te înșeli amarnic. Fără Dumnezeu n-ai fi putut nici să te ridici din pat sa mergi la examen. Nu uita că duh de viața, suflare, minte și totdeauna la El ai. Așa că haha păstrează pentru altceva și nu uita că Dumnezeu se scrie cu litera mare, liviu
Ok, nu iti doresc sa te imbolnavesti NICIODATA. Insa prin absurd, daca vei avea nevoie de doctori. Du-te la popi, si la dumnezeu ok? eu ma voi duce la spital, pentru ca deh, eu ma duc la alti oameni sa ma repare, tu unde te vei duce? la dumnezeu? trist. De asta numai facem nimic in lumea asta, ca cineva de la conducere gandeste ca tine, face 6 7 8 biserici in un oras mic, si 1 singur spital, 1 singura gradinita, scoala, cimitir si etc.Suna cunoscut? realizeaza o data in pui mei, ca dumnezeu daca exista numai erau avorturi, crime, abuzuri, si asa mai departe.Si lasa-ma cu liberu arbitru, si cu pedeapsa din rai, pentru ca pana la dumnezeu te mananca sfinti. Popi au bogatii, nu sunt saraci,(rar care e sarac) deci?
Deja vad ca s-a divagat de la subiect.
Una este scoala de soferi, alta, boala si spitalul, bisericile si hotia. Eu incurajez orice om sa mearga la spital, dar nu uitati ca medicul trateaza, dar doar Dumnezeu este cel care vindeca.
Si nu sunt nici ortodoxa nici catolica, si nu amestec credinta cu religia/ denominatiunile religioase, ci citesc Biblia( cuvântul lui Dumnezeu si caut sa il respect si aplic).
Ca o dovada ca nu aveti dreptate, va dau cateva exemple, doua cazuri de oameni, au murit, o fata de 25 de ani si un domn de 65 de ani, in ultimele doua saptamani, amândoi la cei mai buni medici, si credeti ca medicul poate da salvare si te poate feri de moarte si boala, cati oameni ultrabogati, care au merg la cei mai buni medici, nu au murit?
Da, când esti bolnav, mergi la medic, iei tratament, dar fara rugaciune la Dumnezeu, sunt egale cu zero, nu au niciun efect! Orice pb ai avea in viata, orice incercare, lipsuri si nevoie, nu de la oameni iti va veni ajutorul, ci de la Dumnezeu.
Sanatate si numai bine!