Daca e important pentru tine, ma gandesc ca poti sa mai incerci.
Nu cred ca esti nordul tarii, ca iti recomandam un instructor care sa te formeze in condusul practic, de zi cu zi.
Cauta un instructor bun, chiar daca ai permis. 30 de ore de intersectii nu se cheama ca ai invatat sa conduci. Trebuie mai mult.
In giratoriu banuiesc ca ai ramas fara permis pentru ca nu ai stiut legislatia; reia-o si pe aia, pe Youtube.
Plimba-te prin zone rurale, invata-te cu masina. Studiaza intersectiile complicate, pana cand le intelegi. La fata locului, concentreaza-te doar pe prioritati, nu pe altceva. Daca stai 5 minute si iei claxoane + injuraturi, nu e problema. Cei din spate incalca legea, nu tu. Important e sa acorzi prioritate cui trebuie.
Decizia ta este inteleapta, odata ce iti creezi o stare de anxietate care in timp se poate adanci si poti intr-adevar sa faci accidente grave.
Se poate trai foarte bine si fara permis de conducere, mai ales ca-n Romania totul este atat de aproape, ori poti lau un autobuz, tramvai, tren sau un amic.
Daca te consideri nesigur pe tine, cred ca este admirabil sa renunti la condus.
Pana la urma, mai bine sa mergi pe jos fara teama, decat sa te incapatanezi sa conduci, sa faci o belea si sa ajungi prin tribunale, sau mai stiu eu unde...
Acum desigur, cum ziceau colegii mai sus, exista persoane care sa te poata ajuta sa-ti invingi aceasta frica, cumva, merita sa incerci si varianta aceasta.
Desi, daca zici ca-l ai de doi ani, si problema persista, nu stiu cat de mult te-ar ajuta varianta a-2-a.
Sincer nu vreau sa mai apelez la instructori. Când sunt cu un instructor stau mereu cu sentimentul ala de siguranță că nu se poate întâmpla nimic dacă intervine el iar asa nu ma obișnuiesc cum trebuie.
Sfatul meu, ar fi sa lasi condusul, cel putin pentru o perioada, sa uiti de aceasta problema.
Poate nesiguranta asta pe care o ai o sa dispara cu timpul, si cine stie, cand o sa incerci peste ceva timp sa conduci din nou, o sa observi ca nu mai ai aceasta nesiguranta.
Asa ma gândesc și eu. Poate peste un timp nu o sa mai fiu asa de fricos și nu ma voi mai panica.
LSebastian întreabă: