| Maxx23 a întrebat:

Am fost azi la Oradea cu mecanicul să îmi cumpăr mașina la piață, fix nu am găsit nimic. Numai aveau probleme mașinile astea cu daune de 4-5 ani. Am rămas dezamăgit. Ce să mai fac ca să găsesc o mașină bună?

8 răspunsuri:
| Goldenbulle7 a răspuns:

Daca iti permiti, ia-ti o Dacia noua si cativa ani nu o sa ai probleme

| mariusdaniel112 a răspuns:

Depinde de bugetul tau/tipul de masina pe care il cauti

| Maxx23 explică (pentru mariusdaniel112):

Nu auzi ca nu am găsit. Sunt multe țepe, daune, probleme

| Sofer a răspuns:

Cauta și site de anunțuri sau mergi la alte parcuri auto din alt județ.

| Simpatic a răspuns:

Masinile bune sunt masinile noi, parerea mea ca masinile nu se cumpara din targuri de la samsari!
Cei cu ceva banuti dar fara un buzunar de popa pentru o masina noua, pot cumpara masina de la societati sau reprezentate ale unei anumite marci, uneori si reprezentantele vand masini second hand, dar acestea sunt testate, au km reali, le cumperi primesti factura cu km, primesti dupa caz si garantie, poti sa actionezi in instanta daca te inseala cu ceva, pe samsar nu prea ai cum sa il dai in judecata daca afli ulterior ca masina este sudata, adica il poti da dar nu vei avea castig de cauza.
Am auzit de asemenea si de masini second hand masluite de la dealeri autorizati dar sunt mult mai rare cazurile decat masinile din targuri si piete cat si cele de pe autovit, olx, pe care le aduc din afara meltenii.
O masina SH de la dealer autorizat cum este si cazul reprezentantelor costa de la cateva sute de euro in plus pana la cateva mii in plus (difera de la model la model) fata de ceea ce ai gasit tu in piata mare pretenas, costul asta mai mare acopera cumva si garantia acordata (6 luni-1 an etc) cat si faptul cat ai si certitudinea (chiar impotetica) ca masina a primit revizii la zi, testare si este fara vicii ascunse.
De asemenea masina inainte de cumparare se testeaza vizual cat mai ales mecanic, eventual corelat cu diagnoza.

| mgtow a răspuns (pentru Simpatic):

A fost unu de la masinapotrivita hyundai verificat la reprezentanta aaa masina e buna etc, cand colo era reparata avea accident si cateva chestii minore reparate. Sau altul la toyota doarme in masina si suna aia dimineata urmatoarea zi masina e gata cu reviziile alta teapa. Cred ca mai bine mergi in Ungaria sau BG la reprezentanta ca la noi oriunde e smecherie. La risc asa merita incercat in Cluj sau Brasov doar de aia santem omenosi ardelenii. Am intrebat subaru din capitala daca aduce masina si la vreo 20k€ cica nu minim 30k€ noua apoi sun in CJ zice tipu se rezolva la 22k€ gasim *** hell bucurestenii astia hoti

| mgtow a răspuns:

Prin reprezentanta gasesti masini folosite numa ca ai de platit rate, altfel e bus bicicleta tren si metrou

| Simpatic a răspuns (pentru mgtow):

Am si zis ca si la reprezentante se gasesc SH masluite, dar nu ca in targuri unde toate sunt epave luate cu bani putini, cu defecte, sudate etc