anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am la tara un motor de combina de 15 000 cm cubi.
Cam cati cai putere ar putea avea?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de motor.
Gandeste-te ca Mercedes-urile vechi, diesel, aveau motoare de exemplu de 3000cmc, iar puterea de 75cp, pe cand alte masini, la 3000cmc sar de 90cp, chiar si fara turbo.
Apropo de turbo, ala da cel putin 20% din puterea initiala. Apoi mai conteaza carburantul, raportul de compresie, turatie si multe altele.
Cel mai normal, ar fi sa te uiti pe motor, poate gasesti o placuta cu tipul motorului, (un cod motor, nu serie), si cauti pe Google, eventual pe wikipedia.
Oricum, presimt ca e un motor diesel, probabil fara turbina/turbine, cu o turatie maxima de cel mult 2000rpm. Poti face tot un utilaj cu ajutorul sau, sigur are cuplu foarte mare, dar viteza nu scoti cu asa ceva... Si nici n-ai cum sa fugi cu el, in conditiile in care probabil cantareste spre o tona, si e cat un Matiz.

4 răspunsuri:
| FuriaGogoasei a răspuns:

Nu exista nici o legatura intre cmc si cp.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FuriaGogoasei):

Eu am zis cati centimetri cubi are motorul...
Si as vrea sa stiu cati cai putere ar putea avea la capacitatea asta cilindrica.
Asa cum un bugati veyron are 1200 p la un motor de 8000 cm

| FuriaGogoasei a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta iti spun si eu, nu exista nici o legatura intre cm cubi si cai putere, de aceea nu-ti poti da seama de cati cai putere are motorul respectiv.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Da e foarte mare.
Are in jur de 2 ani.
Are 2 tone pentru ca am venit cu macaraua ca sa il scot din combina.
Vreau sa il vand si de aia ma interesa cati cp putere are.
In oirce caz voi veni cu un mecanic pentru a deslusi acest mister.
Multumesc pentru ajutor happy