Asigurarea o să fie scumpă fie că o faci pe numele tău, fie că o faci pe numele tatălui tău, deorece RCA-ul este mai ieftin pentru cine are experiență în condus. Nu contează vârsta tatălui tău, din moment ce nu are permis și nu a avut mașină niciodată, însemană că nu are experiență în condus. Asigurarea poți să o faci pe numele tatălui tău dacă vrei dar prețul nu o să fie redus.
La primarie influenteaza in vreun fel varsta? sau pot sa o trec linistit tot pe numele meu?
Asigurarea se face pe numele proprietarului.
Ca sa treci masina la primarie pe numele tau trebuie sa intocmesti un act de transfer al proprietatii: contract de vanzare-cumparare, donatie etc.
La experiente egale in conducere, varsta influenteaza - la unele firme de asigurari, nu la toate.
Cum s-a spus deja, asigurarea se face pe numele proprietarului mașinii. Vârsta contează (mult uneori) la prețul poliței, dar graficul arată cam ca o curbă Gauss inversată. Deci foarte scump pentru tineri și bătrâni, relativ mai ieftin pentru cei de vârstă medie.
Unele companii ar mai putea ține cont și de experiența în conducere, dacă ai copii etc.
Fals tot ce ai scris.
Asigurarea in Romania se face pe proprietarul mașinii și este absolut irelevantă experiența în condus, contează doar vârstă celui care deține mașina.
Nu influentează vârsta… impozitul este mai mic sau mai mare in funcție de capacitatea cilindrică nu de vârstă.
Da cred că am greșit. Am răspuns astfel pentru că eu conduc o mașină cu asigurarea făcută pe numele mamei dar într-adevăr, mașina este în acte tot pe numele ei. Cât despre cine poate beneficia de reduceri pentru RCA, am considerat că trebuie să dovedești într-un fel experiența pe care o ai în condus, prin faptul că ai o mașină pe numele tău de exemplu. Vârsta poate să nu fie relevantă. De exemplu tatăl meu, are permis de conducere de aproape 40 de ani, niciodată nu a condus și niciodată nu a avut mașină. Chiar dacă are 40 de ani de carnet nu are experiență în condus, deci mai predispus să facă accident. Teoretic nu ar trebui să beneficieze de reducere în caz că dorește să încheie o asigurare și să conducă…
RCA-ul va fi mult mai scump daca tu ai sub 30 de ani. Daca masina e pe numele tau, va trebui sa o transcri pentru a face asigurarea pe numele altcuiva, intrucat polita se va incheia pe numele proprietarului din certificatul de inmatriculare.
Nu are relevanta daca proprietarul masinii detine sau nu permis.