Avantajele motoarelor pe benzina - motor mai silentios - vibratii la interior mai putine - greutate mai mica - intretinere mai ieftina in timp - pret de achizitie mai mic - pretul benzinei mai mic
Dezavantajele motoarelor pe benzina - consum mai mare - poluare mai mare - cuplu mic - cuplu la turatii foarte mari
Avantajele motoarelor diesel in - putere egala cu cele pe benzina - performante mai bune- cuplu mare la turatii mici - economice la carburant - grad mic de poluare
Dezavantajele motoarelor diesel - motor zgomotos - greutate mai mare - intretinere mai scumpa in timp - pret de achizitie mai mare - pretul motorinei mai mare
Eu am vw passat diesel dar daca vrei focus iti recomand benzina
Cuplu la turatii mari este un avantaj pe sosea, nu un dezavantaj. Dezavantaj este doar in oras. In depasiri, pe sosea esti obligat sa sari si de 5000 rpm daca depasesti o masina care alearga cu peste 100 km/h sau un tir lung. Dieselul se plafoneaza la turatii mari si este mai riscant in depasiri. Benzinarul merge mult mai elastic si este si mai performant. Motoarele turbo benzina sunt net superioare ca performanta celor Turbo Diesel.
Motorul pe benzina a fost din totdeauna cel mai bun motor la intretinere fata de diesel. Si performantele nu sunt aceleasi dezavantajul este ca benzinarul consuma mai mult decat cel diesel si este mai puternic. Eu am vw passat 1.6i pe benzina si nu sunt speriat de consum.
voinead2011 întreabă: