| Adikis a întrebat:

Am o problema la un passat din 2003. De cateva zile nu mai detecteaza cand e deschisa usa soferului. Deci nu mi-se aprinde nici becul, nu imi suna avertizorul pentru lumini si nu imi apare nici in compiuterul de bord ca as avea usa deschisa decat la celelalte 3 usi. Este acolo ceva senzor? Cineva mi-a zis ca se poate rezolva cu un tester. Are rost sa dau 30-50 de lei si sa risc sa nu imi rezolv problema?

Răspuns Câştigător
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Da, este un senzor la usa imbracat in cauciuc. In mod normal n-are de ce sa nu se rezolve, este o problema minora. Ia legatura cu un electrician de la un service.

8 răspunsuri:
| RB26DETT a răspuns:

Pai cam asa ceva este, un senzor care poate fi stricat sau spre norocul tau doar blocat. Procedeaza astfel: Deschide usa si uita-te la partea de culoarea masinii unde vei vedea ceva care se poate apasa, ca un buton; acela este apasat de usa cand o inchizi, vezi sa nu fie cumva blocat. sper ca ai inteles ce am vrut sa spun, daca nu are nici o problema, adica se poate apasa si revine la pozitia initiala atunci un contact este stricat si trebuie sa te duci la service.

| mgtow a răspuns:

Senzorul e defect sau legaturiile electrice au luat-o razna. Oricum rost nu prea au pentru tine doar nu pleci cu usa deschisa cand te urci in masina, si cand o incui se aude cand se inchide bine. Daca era o masina noua puteai zice ca merita remediata problema.

| LTAA a răspuns:

Mergi direct la Service.
Dacă semnalizatorul lateral stânga se află în oglindă (la modelele mai noi), ai încercat să vezi dacă se aprinde?

| Adikis explică (pentru LTAA):

Nu am semnalizare in oglinda. Semnalizatorul lateral este in aripa

| Adikis explică (pentru RB26DETT):

M-am uitat peste tot dat nu gasesc nimic de apasat. M-am uitat si la celelalte usi sa vad daca este vreo diferenta vreundeva ca sa pot sa gasesc senzorul dar nu il gasesc nicaieri. Tot ce ma enerveaza este ca nu imi suna avertizorul si las pozitiile aprinse

| Adikis explică (pentru mgtow):

Ai dreptate dar tot ce ma enerveaza si deranjeaza este ca nu imi mai suna avertizorul pentru lumini si imi raman pozitiile aprinse. Pentru ca m-am obisnuit sa imi sune avertizorul

| LTAA a răspuns (pentru Adikis):

Iti lipesti o foicica mica pe usa "Stinge pozitiile!" si s-a rezolvat cu bani putini.
P.S: Usa se incuie?

| yojoh86831 a răspuns:

Pot fi mai multe cauze. Vezi raspunsul oficial al celor de la VW https://www.youtube.com/watch?v=XiBZmW7qfes