| Mihailorin86 a întrebat:

Am și eu o problemă cu DGS -ul meu de pe un passat b6 din 2006 motor de 2000 și 170 cp,de ceva timp nu mai îmi blochează în P (parking) adică zici ca este în N(neutru) și nu mai sta În S(sport) decât dacă țin cu mana forțat în spate,,dacă îi dau drumu trece în D( drive),,, a mai pățit cineva așa?

4 răspunsuri:
| JohnTuca a răspuns:

Cele mai multe probleme intalnite la modelul tau am vazut la intrerupatorul de la pedala de frana si de la lipsa inlocuirii uleiului CV.

Incearca sa faci o diagnoza sa nu ai probleme si la modulul de mecatronica.

| relian a răspuns:

Junghi laughing rapan, scaneaza masina aia, asa cine poate ghici. Tind sa cred ca este problema electrica.
Ce faci tu cand pui maneta in P sau in mai stiu eu D, tu de fapt comuti ceva, schimbi circuite electrice.Este ca si un intrerupator, dai ON se aprinde lumina, dai OFF se stinge.
Cam asa cu maneta aia. Ar putea sa fie chiar maneta aia de vina cu tot ce e acolo sub ea, asta ar fi cel mai simplu si mai fericit caz pentru tine.
In rest nu stiu. Daca spui ca merge in D ca intra si in S, doar ca trebuie sa tii tu, transmisia schimba, selenoizii is buni, cineva ii scoate de acolo de undei pui tu.

Nu ai spus daca ai chek engine ON, nu ai spus daca ai ceva luminite la bord aprinse.

Cind vii sa ceri o parere trebuie sa spui toate alea, este f important daca ai lumini aprinse la borbed de avertizare, check engine ala, vino cu sitautie mai detaliata.

Daca ar fi doara maneta cu blocul ala ce e acolo, ar fi cum zic caz fericit pentru tine.
Aer mai putea sa fie ceva cabluri dezizolate, zic, sa nu se fi frecat ceva cabluri pe acolo si sa atinga, desi cam greu asa ceva.

Cauta si desfa maneta aia si vezi daca poti vedea ceva acolo, desi cred ca aia este capsata, macar verifica conectia.
Era bun daca ai avea o alta maneta, sa cauti pe la dezmembrai una si sa incerci sa vezi daca la fel face.

De unde stii tu ca nu mai sta in P? Vad spui, sau mai mult iti dai cu parerea, parca, adica cum parca?
Cind pui masina in P trebuie sa se vada, apare in bord P sau pe maneta la unele masini ai sia colo P si este luminat, dar la bord sigur ai si se lumineaza P.

Tu de ce spui parca? Parca ar fi in N.Vina cu alta descriere, nu esti deloc clar in ce spui.
Hai aia cu S am inteles, acolo esti mai clar, bagi in S si nu sta decat daca tii tu cu mina. Daca dai drumu se duce in D.

E clara maneta aia e de vina, ceva inauntru sa defectata, lamele, contacte ce mai o fi acolo.
Cautya pe careva care are masina ca a ta, sau cum am zis la dezmembrari, astea de regula nu le cauta nimeni.

| Mihailorin86 explică (pentru relian):

Am spus că dacă o pun în P nu mai blochează cutia și rămâne pe liber exact cum ar fi în N,, la bord nu e nimic aprins iar indicatorul de viteză îmi arata bine, adică o pun în P se aprinde P si pe bord și la schimbător, doar ca în P nu blochează cutia iar în S am desfăcut mansonul de la schimbător și am observat ca lovește levier de la schimbător în plasticul ala oval unde oscilează el și nu i mai da voie la maneta sa mai meargă puțin în spate și de aia nu stă decât dacă ți cu mana de ia, efectiv ia nu ajunge sa blocheze, nu sare peste ultimul dinte ca să rămână acolo pentru că o limitează plasticul ala,,, ceva s-a întâmplat.ca dacă ți cu mana de ia întra în S și schimba bine numai ca ar trebui sa mai meargă puțin mai în spate probabil ca să poate sa blocheze maneta.

| relian a răspuns (pentru Mihailorin86):

Schimba toata chestia aia, apoi vezi ce se intimnpla.Din ce spui, vad acolo ar fi ceva probleme.