| Dominatorro a întrebat:

Am un buget de 5000 de euro si caut o masina.Am 18 ani deci as cauta o masina care sa fie cat de cat rapida.Deoarece merg la facultate m-ar interesa o masina cu un consum acceptabil.(maxim 8% in oras). Sunt interesat de un interior de piele bej, dar nu cred ca gasesc ceva in bugetul meu.Va rog daca aveti sfaturi sau oferte gasite online sa le lasati aicihappy

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Gasesti un focus decent in banii aia, o astra sau un golf

| Tina88 a răspuns:

Focus,Fiesta,Golf,Passat.Intretinerea este ieftina si accesibila. Cam orice cu motor 1.6 sau 1.4 este bun.

| Dominatorro explică (pentru suntserios):

Vreau mai multe detalii.Care este diferenta dintre aceste modele?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Dominatorro):

Sunt masini diferite de la producatori diferiti. Iei frumos un site de anunturi auto cauti, dai telefoane testezi masini si ai sa vezi care sunt diferentele

| Tina88 a răspuns (pentru Dominatorro):

Golf duce mai multi km fara probleme, focus are consumul putin mai mare si piesele mai scumpe, Passatul are de obicei probleme sub capota dupa 5 ani. Eu daca as avea bugetul de 5000 mi-as cumpara un golf, sunt cele mai rezistente si fiabile masini..Desi destul de comune. Insa comun inseamna ca e bun. Nu ai spus daca vrei benzina sau motorina?

| ady000 a răspuns:

Golf 5 sau skoda pentru motor bun si consum putin!

| Dominatorro explică (pentru Tina88):

Nu stiu care este diferenta intre benzina si motorina

| OldSoul a răspuns:

Passat 3BG(b5.5) 1.9tdi avf sau awx (131cp), in bugetul tau te incadrezi si cu interior de piele si altele, si probabil si cu inmatricularea si taxele, desigur daca iti place modelul.

| Argelean a răspuns:

Salut! Eu ti-as sugera sa achizitionezi un Opel Astra C din 2007 cu 150CP.Are:Aer conditionat, Oglinzi retrovizoare ajustabile electric, Comenzi volan, Airbag-uri frontale e si mare, comodata si consuma undeva la 5%. Bafta, daca vrei sa arunci o privire http://autovit.ro/anunt/opel-astra-ID4pcZuK.html#c8acdaff07.

| Solovey a răspuns:

Civic type R, le dai cum s-ar spune "cu cucu pe la nas" la toate astra sau focus si golf, daca desigur nu este golf G32 dar acela este foarte scump, asa cccca daca vrei ceva sportiv cu consum redus uitate la civic type R

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ai 18 ani, deci nema experienta la volan, si nici nu te-ai copt la minte de tot.
In bugetul tau iti recomand o Astra H diesel. 1.9 CDTI este de 150cp, dar eu n-as lasa caii aia in seama unui pusti. 1.3 CDTI ti-ar trebui tie, are consumul minuscul.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Tina88):

Golf e din ce in ce mai prost, mai ales la bugetul lui, generatia V fiind vraiste, concurent neasteptat si depasit pentru Polo.
Focusul consuma putin si concureaza linistit cu Passat, desi e in clasa Golfului.
Passat are "de obicei" un motor de Golf sub capota, care e amplasat longitudinal. Nu stiu ce probleme visezi tu la Passat, care la Golf nu sunt. Punctul "slab" la Passat e manopera mai scumpa (din cauza amplasarii longitudinale a motorului) si costul intretinerii suspensiei/directiei, avand foarte multe brate per total, care nu pot fi reconditionate (bucsate).
Tu daca ai avea bugetul ala, ti-ai cumpara un Golf pentru ca asa ai vazut la altii. Rezistente si fiabile erau pe timpul generatiei MK2. Acum sunt niste rasnite.