anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

-am un opel astra g 2004.de la un timp se aprinde martorul,, masinuta si cheita,, rareori 1-5minute.la tester spune ca nu se tureaza motorul, parca se aude altfel motorul cand e aprins senzorul....mecanicul nu stie ce sa faca, cica sa mai merg asa cu ea...ce o fi? multumesc!

6 răspunsuri:
| Savantul2017 a răspuns:

Poate insemna orice, va recomand sa ii faceti testul pedala : Testul cu pedala pentru depistarea erorilor se face in modul urmator:
Apesi pedala de frana si acceleratia concomitent. Se mentin apasate si se pune contactul.
Va aparea in bord masinuta cu cheita si va incepe sa palpaie.
Trebuie sa fii atent si sa numeri de cate ori palpaie masinuta pana face o pauza. Apoi numeri din nou pana la urmatoarea pauza.
Ex: daca masinuta palpaie de 10 ori si apoi face o scurta pauza ai obtinut un 0. dupa o scurta pauza va palpai din nou. daca palpaie de cinci ori ai obtinut un 5. Apoi palpaie de doua ori, si ai un 2. Iar dupa o alta scurta pauza, daca mai palpaie de trei ori ai obtinut un 3. Asadar ai obtinut codul P0523.
Daca va face o pauza mai lunga si va incepe iar, inseamna ca mai ai o eroare. numeri din nou si vezi ce cod iti mai iese!
Tii pedalele apasate pana nu mai palpaie deloc. Cand nu mai palpaie deloc inseamna ca nu mai ai nicio eroare! Daca palpaie continuu dupa ce pui contactul inseamna ca nu are stocata nici o eroare.

| anatomicul a răspuns (pentru Savantul2017):

Multumesc,asa voi face! apoi ma gandesc ca fiecare cod rezultat inseamna un defect undeva, la ceva?

| Savantul2017 a răspuns (pentru anatomicul):

Da, fiecare cod va arata o eroare, codul il cautati pe internet (sau vi-l caut eu daca nu va descurcati) si va spune exact ce problema aveti.

-abia acum am facut testul cu pedalele...astfel a palpait de 10, 3, 3, 5ori, am lasat dar nu a mai aratat nimic, oare care este problema ei? multumesc.

| Savantul2017 a răspuns (pentru anatomicul):

Va arata codul P0335-eroare la senzorul de turatii volanta. Mergeti la un service si schimbati senzorul.

Multumesc,merg!