La mașină, înainte de a te gândii să schimbi ceva, asigură-te că o întreți corespunzător. Verifică=
Filtrul de combustibil.
Completarea/schimbarea lichidului servo-direcţiei.
Bateria.
Filtrul de aer.
Uleiul.
Bujiile.
Curelele motorului.
Lichidul de răcire (antigel).
Cauciucurile.
Plăcuţele de frână.
Te duci sa faci o revizie. Nu strica daca faci asta la un interval de timp cat mai scurt. De asemenea in preajma perioadei de iarna o revizie la frane, directie ar fi indicata.
Ar trebui sa ia aminte toti soferii si sa faca asta. Eventual sa faca ITP-ul la 1 an si nu la 2.
Pt piesele ce trebuie schimbate periodic pe unitate de timp sau km cu denumire de consumabile apasa tasta 1 = manualul masinii. Pentru siguranta ta si a traficului tasta 2 = Masinile pe persoana fizica fac ITP la 2 ani, pe firma anual pentru ca se considera ca sunt mai solicitate. Deci daca e a ta si o folosesti mai intens ai raspunsul ca te poti duce si la un mecanic mai des de 2 ani sa verifice, lista o stie el si e destul de lunga sa ti-o povestesc eu. Sunt mecanic nu profesor de mecanici. Pentru detalii iti apas eu 3 = Nu zici nici ce culoare are masina si de la o marca / model la alta am auzit pe undeva ca sunt diferente. Am un prieten care are un Tuareg si un Trabant cu care merge la pescuit. A spus ca se impotmoleste si Tuaregul dar Trabantul il scoate mai usor in 2 din mlastina. Banui ca si reviziile difera la ele.
Pentru inceput trebuie sa inveti sa verifici uleiul, lichidul de racire, lichidul de frana, lichidul de parbriz si cel de la servodirectie.
Mă bucur că te-am putut ajuta, lista aceasta am primit-o de la un mecanic, când mi-am luat mașina și nu știam cum trebuie întreținută. Să ai noroc de mașină.
Stanmariusvasile întreabă: