| 3243F6 a întrebat:

Are cineva idee dacă problema asta s-a luat în serios și s-a rezolvat? :(
www.youtube.com/watch?v=U0YW7x9U5TQ

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Până să ne ingrijorăm sau nu, poate ne explici ce zice acolo că doar nu toată lumea știe franțuzește

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E-brake este o frana de motor, nu este cazul sa se aprinda luminile de franare pentru ea, cum nici la masinile conventionale nu se aprinde nimic cand ii bagi a 2-a pe gat la 50, iarna.
Nici la camioane nu se aprind luminile de frana cand folosesc frana de motor + retarder.
Manevrele astea tin si de inteligenta celui de la volan, nimeni nu vrea sa incetineasca brusc si fara motiv, fiind in primul rand incomod pentru persoanele din masina.
Video degeaba, subiect inventat.
Masinile trec prin sute de zile de teste in conditii mai dificile decat in traficul normal, cu siguranta s-a discutat si aceasta tema, si s-a hotarat ca nu sunt necesare luminile de franare la e-brake.

| 3243F6 explică (pentru sierra1):

Masinile electrice au franare regenerativă pe diferite nivele. Nivelul cel mai inalt la o mașină electrica face ca aceasta sa incetineasca foarte rapid, ca o franare, ridicând piciorul de pe acceleratie, dar nu ridicandu-l de tot. Totusi stopurile nu se aprind daca nu se ridica piciorul de tot intarziind reactia celui din spate.

| 3243F6 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Totusi, faptul ca ala din fata incetineste brusc fara sa se aprinda stopurile e tare enervant. Nimeni in orase nu tine 50m distanta in apropierea de intersectii mai ales.
Cum e să ti se opreasca unu-n bot fara nici un fel de avertisment si dupa ce face poc se aprind stopurile laughing

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru 3243F6):

Eu tin distanta si in oras.
Sunt situatii in care ala din fata nu are lumini din cauza unei defectiuni, sau poate ca loveste ceva, si se opreste brusc. Eu nu intru in el ca prostul, sunt bazat pe comenzile masinii mele, nu merg la noroc.
Recomand acelasi lucru, se numeste preventie.

| sierra1 a răspuns (pentru 3243F6):

Mda, e o problemă gravă!