anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Atunci cand cumperi o masina conteaza neaparat si rulajul? Adica dupa mine o masina cu 200 000 km h sau 300 000 km h are nevoie de reparatii, corect? Voiam sa imi iau um BMW dar toate au numai 200 000 km h sau 300, nu ce vreau eu sa fie 30 000 km h sau 40 000 km h

10 răspunsuri:
| LenoreVoldaren a răspuns:

Da contează deoarece o mașină cu rulaj mai mare te va ține mai puțin până să dea primele semne de defecțiune. Una pe diesel în special ar fi indicat să o iei cu kilometrajul cât mai mic pentru că necesită o îngrijire mai mare plus că începe să se "îmbolnăvească" mai devreme decât un benzinar. În general mașinile peste 300k km la activ deja sunt mult mai supuse defectării sau deja au fost reparate. Bineînțeles că indicat ar fi, dacă tot iei una la second, să iei cu km cât mai puțini, dar deja evident acelea vor fi mai scumpe.

| qest11 a răspuns:

Kilometrajul nu are nici o valoare, chiar si daca e real. Fa test de compresie la motor, nu costa mult. Pe mine nici nu ma intereseaza kilometrii, cat mai multi sa fie, tot aia e. Daca sunt putini, intru la banuieli. Nimeni nu iti vinde o masina de 10 ani cu 100.000 reali, ea se da printre cunoscuti, rude. Daca esti atent la anunturi, masinile care au 3-4 ani se vand cu km reali, pentru ca abia au trecut de garantie si a trebuit sa treaca anual pe la revizii, unde s-au notat km. Si uite asa sunt o gramada de masini de 3-4 ani cu 200.000-300.000km, poate si mai mult. Aceeasi masina daca se vinde dupa 5 ani, ala nu o sa o dea cu 600. 000km, ci o sa-i dea inapoi la 180. 000km. Testul de compresie e esential, pe langa presiunea la ulei, temperatura apa, scurgeri, batai, etc. asta doar la motor, ca mai sunt si altele. O masina bine intretinuta, duce peste 500. 000km, chiar si pana la 1mil, dar de regula bmw-urile sunt cam obosite deoarece sunt forjate de fiecare, sunt conduse de tineri, si oricat de bune ar fi, pierd din compresie. Si inca un lucru, cand te intalnesti cu samsarul (mult succes sa nu fie), verifica nivelul la ulei, si sa nu fie ca smoala/vaselina, gros, murdar si fara ungere. Unii se chinuie ani de zile sa isi vanda masina, si numai schimba uleiul, ca oricum o vand, crede-ma pe cuvant.

| ady18 a răspuns:

Masini vechi si cu km putini nu gasesti, mai bine ia una cu 300k te gandesti ca sunt reali decat uan cu 150k pe bord dar in realitate peste 1 mil/ Vrei km putini i ati noua

suntserios
| suntserios a răspuns:

Formulează corect. Sunt suficiente mașini cu 30.000 km, dar probabil nu la prețul pe care vrei tu sa îl dai. Din punctul meu de vedere o mașină cu peste 200.000 nu înseamnă decât cheltuiala

| Panamax a răspuns:

Ar fi bine daca ar fi 200.000 originali.
Dar sunt 500.000 in cele mai multe cazuri.

| OldSoul a răspuns:

Uita-te putin la anunturi, vei vedea masini din 2004 care au aceeasi kilometrii ca o masina din 2014, ce sa mai crezi? Coincidenta? Nu cred.
Te mai poti baza pe nr. kilometrilor? Nu.

Ia si verifica masina, sa traga bine, sa nu scoata fum, sa nu aibe alte probleme, indiferent de nr. kilometrilor.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Normal ca conteaza, e cel mai important. Conteaza si rulajul, si varsta masinii, cum a fost exploatata, cum a fost intretinuta. De principiu nimeni nu da un vapor de bani pe un Bemveu ca sa-l vanda dupa 40.000 km decat daca e dauna totala. Gandeste-te numai cati bani ar pierde din cauza asta, practic ar trebui sa-l vanda la jumatate fata de pretul de achizitie.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru qest11):

Tu crezi ca kilometrajul doar la motor se simte? Da articulatiile, cutia, transmisia si asa mai departe nu crezi ca au si ele de suferit? Tabla la fel, e ciuruita de pietricele la 300.000 km, vopseaua si lacul sunt duse pwlii de suflet. Instalatia electrica e si aia coapta, ca doar a fost utilizata in permanenta. Iar motorul nu inseamna doar bloc motor, inseamna si furtune imbatranite si roase, curele, distributie (care costa destul s-o schimbi), pompe...

| relian a răspuns:

Conteaza doara in cazul in care masina nu a fost intretinuta corespunzator si la cele care au turbo.
Daca masina este intretinuta bine, schimb ulei si restul la timp, nu ar conta cati km are o masina asta in ce priveste motorul.
Restu suspensii si mai stiu eu ce plastice, pielea sau panza de pe scaune si alte de astea trebuie schimbate oricum dupa o perioada.

Masinile nu ai km h au doara km ok? Am vazut ai scris 200000 km h nu stiu cei ala h, in sf tu stii cei ala.
Deci un motor bine intretinut si care sa nu fi fost omorat de un nebun, sta f bine si la km aia.
De schimbat suspensiile aia se face si la km mai putini. Apoi km astia ar mai conta la tabla, sa vezi daca nu curge rugina de pe masina sa ramai cu volanu in mana doara laughing

Cam astea ar fi ce conteaza ca si km.dar nu la h ci pur si simplu km
La ora adica la h se masoara la tractoare si ultilaje de astea care mai mult stau pe loc si muncesc acolo pe loc, acolo se foloseste ora ca masuratoare ok?

| Baddboy a răspuns:

Cu 200,000 nu mai gasesti tu prea multe stai relax. de la 400 000 -500 000 km reali gasesti.
Carte service te ajuta mult. cu stamplia reprezentata etc. schimburi si serie motor.
Benzinara gasesti dar pretul e mai mare deoarece au km mai putini.