Aveti idee daca de exemplu cumpar o masina care are 40 de ani vechime si ii schimb motorul. Cel pe care il pun va fi de la alta marca si va avea 30 de ani vechime motorul voi putea sa inscriu masina ca vehicul istoric?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Nu poti pune exteriorul de la o marca de masina, si motorul de la alta marca!
Intereseaza-te direct la RAR ce anume ai voie si ce nu ai voie, pentru ca, orice modificari trebuiesc aprobate de RAR, ca altfel nu poti folosii masina.
Oricum, un asemenea amestec de 2 masini cu marci diferite, nu este vehicul istoric, doar o adunataura de piese si table de la masini disparate.
Evident ca o omologam. Doar ca sa spunem nu mi place motorul masinii respective din fabrica si ii pun altul la fel de vechi de pe alta masina. Si mai mic consumu si ce e mai important piese de schimb mai multe
Ce folos sa puna un motor de la o masina pe caroseria de la alta masina, daca RAR-ul nu-i va aproba schimbarile si nu o va putea scoate din curte? Omul vrea sa o inmatriculeze la final si sa o scoata la expozitii, ca vehicul istoric.
Intai sa mearga sa intrebe daca este posibil asa ceva si apoi sa le faca.
In fond nici tu cunosti asta, doar ca te repezi sa raspunzi in necunsotinta de cauza.
Aici nu era vorba de inginerie auto, mecanica sau alte meserii auto, ci de partea legala de inregistrare a vehiculului constuit de el.
Am spus-o pentru ca i-ai replicat CLAR omului ca nu poate face asta. Ai mai pus si ditamai semnul de exclamare. RAR-ul iti poate aproba o astfel de schimbare, daca masina se incadreaza in anumite norme.
Cat despre omologare ca si masina istorica in conditiile prezentate, i-am raspuns OP-ului scurt si la obiect, numai ca "ai uitat" sa citesti si postarea asta. P.S. Vezi ca OP-ul n-a specificat in mod expres faptul ca va face "transplantul" personal. [facepalm]
Nu aveti de ce sa va certati, asa s-a exprimat, nu inseamna ca nu stie, la rar nu mi fac griji, am vazut remorci facute din scanduri si erau omologate. Atata timp cat nu pui in pericol ceilalti participanti la trafic poti sa faci ce vrei cu bani. Si m-am interesat. Retro mobil ul mi-a zis ca daca fac manevra asta voi putea sa o inscriu retro de abia dupa 30 de ani dupa ce am facut schimbul intre motoare. Adica volga mea va avea aproape 70 de ani si motorul 60. In momentul ala ori voi fi lefter ca e 4.2 benzina si impozitul chiar si pe Bg e 2000 de lei anual ori va crapa motorul si voi fi nevoit sa pun altul si se reseteaza numaratoarea de ani. Ca sa vedeti in ce tara de rahat traim. Eu ii explic lu om ca atat motorul cat si vehiculul respecta termenii lor tot trebuie sa mai astept 30 de ani de la modificare.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.145.17.18) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro