anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna. Am examenul auto pe 15. Am o problema cu scoala de conducere. De o luna de zile, tot incerc sa dau ce e mai bun din mine. Abia acum am invatat atat tehnica cat si "cu ce se mananca", recunosc mai am scapari, ca ma pierd (sa ma asigur, sau sa manevrez volanul, sau mi-e frica sa ma bag, nu sunt sigura cand intru pe banda principala) dar instructorul il loc sa ma invete ce e bine ce e nu) el imi zice ca ne miscam ca cu memorialul, ca sunt moarta, ca sunt pe silentios, ca sunt praf, "miscate- ma!" "Hai ma baga-te" "cu tine nu dau inainte, nu se lipeste nimic de tine" recunosc ca si eu cateodata ma bag ca oarba in intersectie fara asigurare nimic, dar daca el ar fi mai linistit si ar inlocui aceste reprosuri, sa stea cu gura pe mine, si ar da sfaturi, nu mi-as mai pierde controlul. Cand vorbeste la telefoane le spune colegilor de mine, ma jigneste de fata cu ei. Imi spune ca nu am invatat cartea deloc, dar eu va jur si voua ca am facut mediul de 4 ori pe caiet notam cele 1471 de intrebari. Am luat cu 26. Mi-am dat interesul dar cand e la practica. sunt cam aeriana si am recunoscut nici eu nu sunt breaza, dar nu stiu ce sa mai zic cu instructorul? E vina mea? E vina lui? Ca e el grabit si nu cauta "buba" la elev? Am ajuns sa ma duc la ore doar ca trebuie ca dau niste bani, dar de drag nu ma mai duc.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Schimba instructorul,asa am patit si eu cu unul asemanator, statea pe telefon mereu, muzica tare, cand imi murea motorul urla pe mine mereu, pur si simplu l-am schimbat si am dat de un alt instructor care stia cum sa lucreze cu mine la punctele slabe in 3 saptamani am luat orasul lejer, mentionez ca il picasem de 2 ori inainte si eram varza, nici nu stapaneam masina, Instructorul tau pune presiune mare pe tine, nu se face asa.Ai nevoie de un instructor care stie lucra, degeaba stii teoria daca nu aplici bine practica si nu iti explica cum trebuie, nu ai nicio vina. Sper ca am ajutat happy

| 4ndr33y a răspuns:

Ehee ce instructor am avut eu, fiecare sesiune era haos, scandal, debandada totala. El se certa cu toti elevii, prentu el nici unul nu era bun. Odata am vrut sa ma dau jos de la volan.
La primul oras am cazut examinarea, la al 2-lea l-am luat si am scapat.

Trebuie sa iti dai toata silinta in contextul asta, incearca sa tii minte unde si ce gresesti astfel incat sa repari chestia asta, de exemplu asigurarea in intersectie.

Am permis de 14 ani si aprox 150.000 km parcursi, nicio sanctiune sau eveniment rutier, faptul ca am avut un instructor prost, nu m-a facut automat un sofer prost.

| Strwberrs a răspuns:

Pai. In primul rand:
INSTRUCTORII ASTIA SUNT HALALI INSTRUCTORI!
Ar fi un sfat sa gasesti alt instructor.

| Raluka0001 a răspuns (pentru 4ndr33y):

Dar imi dau toata silinta. Dar omul ar trebui sa lucreze cu mine la ce e mai nasol. De aia il platesc. Eu asa consider. Daca nu e asa. Ce pot sa mai zic. Inseamna ca nu e de mine soferia

| Werrich a răspuns:

Ar trebui să faci cu o femeie instructor, sunt mai răbdătoare.

| Drimmero a răspuns:

Incerc sa inteleg si instructorii si elevii, dar unii instructori sunt sub orice critica, soferia nu se invata in doar cateva sedinte, se invata in timp, in ani de zile de exersat, condus, intampinat diferite situatii in trafic pe care sa le gestionezi, una e teoria si alta e practica de pe teren. Cum ar vrea domniile lor ca elevii sa invete daca ei tipa, jignesc sau critica non-stop, mai mult ca sigur majoritatea din ei erau la fel de nepriceputi cu covrigul la inceput de tot, ii inteleg ca nu mai au rabdare cu oricine dar aia le e meseria, sa transforme niste habarnavisti in viitori soferi, sa-i faca sa ia permisul. Nu rezolvi nimic daca nu te duci cu drag, daca te duci cu scarba si stres clar nu vei invata nimic, cauta sa faci ore cu alt instructor acum cat mai poti inainte sa dai traseul, poate reusesti sa dai de unul mai rabdator care stie sa lucreze cu oamenii si cu diferite tipuri de personalitati, sa stie sa se plieze cu orice persoana, aia sunt adevaratii mentori iar atunci cand gresesti sa iti explice ce ai facut gresit. In cel mai rau caz pici traseul din cauza emotiilor, din cauza ca nu ai acumulat destule cunostinte sau ambele + din cauza atitudinii examinatorului care poate fi destul de nasoala, dar astea nu trebuie sa te debusoleze,, trebuie sa te motiveze mai tare, esti acolo cu un scop--> sa iei permisul si sa poti conduce. Eu sunt de parere ca oricine isi doreste sa ia permisul cu adevarat si daca are si un instructor bun il va lua. Schimba-ti instructorul si vezi cum e cu altul, ia-ti unul batran ca astia stiu scoala veche si te invata foarte bine.

| GouDidodino a răspuns:

Ar trebui sa stai potolita în banca ta, ori o sa omori pe cineva ori pe tine sau cei dragi cu cine vei fi in masina. Dacă ești varza iar șoferia nu e de tine, nu mai insista. Nu poți sa intri ca vaca în intersectie fără sa te asiguri. Sper sa nu iei niciodată permisul, pentru binele tuturor

| Bariel a răspuns:

M am aflat si eu intr o situatie asemanatoare, pe mine nu mă injura dar nu se implica mai deloc. Majoritatea timpului vorbea la telefon sau isi lua prietenii la plimbare vorbind cu ei pe tot parcursul sedintelor. O singura data a tipat la mine spunand ca ma bate deoarece luasem piciorul de pe ambreiaj crezand ca e scoasa din viteza si mi-a murit motorul la semafor. In momentul ala am vrut sa schimb instructorul dar nu imi permiteam altul. Pot spune ca m au ajutat mult instructorii auto de pe Youtube, ma uitam la ei in timp ce filmau sedinte cu elevii. Nu tipete, nu amenintari. Dezbateri, glume, explicatii bune, sfaturi, exact asa cum ar trebui sa decurga o sedinta. Ce imi place cel mai mult este ca fac simulari de examen, adica instructorul are foaia pe care o are si politistul si te lasa sa conduci fara sa intervina, urmand sa te puncteze pentru greseli daca este cazul si sa ti acorde calificativul si explicatiile necesare la final. Nici vorba de asa ceva in cazul meu, am luat cu 12 puncte orasul. Ideea e sa nu lasi emotiile sa ti influenteze deciziile, sa fi atenta la prioritati si treceri de pietoni. Un truc care ajuta ar fi sa naratezi ce ar trebui sa faci in urmatoarele situatii ( sa ti explici tie cum ar trebui sa procedezi) suna nebunesc dar ajuta. Succes!

| Raluka0001 a răspuns (pentru GouDidodino):

Mersi, dar e un raspuns de...