| Aaanon a întrebat:

Am o problema: sunt la a 5a ședința de condus si problema mea este ca nu imi amintesc efectiv sa bag in treapta 1 cand încetinesc la o trecere de pietoni sau la o intersecție. Tot imi repet acasa in minte, dar cand sunt la volan si trebuie sa fac acest lucru, efectiv nu-mi amintesc. Cum credeți că pot rezolva problema asta? Fara comentarii rautacioase! Va multumesc mult!

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toți am pățit la început...recent mi-a murit și mie într-un giratoriu fiindcă plecasem cu a3a. laughing
Pur și simplu, te obișnuiești, de câte ori scade viteza dai în a-2-a, când se opresc roțile în a-1-a...ar trebui să vină de la sine.

| mihaicelsfant a răspuns:

Cand opresti la un semafor trecere pune pe liber. cate sedinte mai trebuie sa faci?

| Aaanon explică (pentru mihaicelsfant):

10 sedinte mai am

| mihaicelsfant a răspuns (pentru Aaanon):

Spune-i la instrunctor sa te bata la capwinking ca o sa te obisnuiesti

| MaziluHDGAMMING2009 a răspuns:

Te stresezi prea mult cu asta incearca sa o faci natural fara sa o supragandesti.

| Copila2016 a răspuns:

Înțeleg. Probabil e din cauza stresului, și eu pățesc asta la Testele grele de la școală. încearcă să iți notezi pe ceva sau să încerci un Simulator de condus vehicolul respectiv, Succes!

| Iunix a răspuns:

Eu am luat permisu acum o lună. Fix aceeași problemă am avut și eu la început. Doar că eu mi-am repetat asta acasă și îmi aduceam aminte. Eu ca să nu uit pun treapta 1 imediat cum am încetinit prea mult sau când opresc. Când oprești ști să apeși pe ambreiaj, să apeși frâna. ei, după ce ai făcut asta mai fă o a 3 a acțiune, și anume, du mâna dreaptă la schimbător și bagă în treapta 1. Asta ar trebui să devină un reflex atunci când încetinești foarte mult sau când oprești. Bagă în treapta 1 cum ai oprit că dacă o lași pe urmă, când va trebui să pleci de pe loc tu te vei grăbi ca să nu primești claxoane din spate și o să uiți să mai bagi în treapta 1.
Dar ca idee, la diesel poți să pleci și cu a 2 a de pe loc, mi s-a întâmplat de câteva ori fără să-mi dau seama, o dată chiar și în timpul examenului. Nu s-a întâmplat nimic pentru că i-am dat destulă accelerație.

| Uvox a răspuns:

Te așezi comod, închizi ochii si iti imaginezi cu detalii un drum cu multe treceri de pietoni. Pleci, ajungi pana in a 2a si reduci pt.trecere. Pleci iar samd. Dar să vizualizeze toate gesturile, dar toate.
Si te concentrezi pe gesturi si le si faci. Faci cat poti, pauza si repeți.
Memoria muscularabig grin

| Liviu a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai da lamureste'ma pe mine acu laughing ti se intampla la inceput sa bagi din 1 in a 3? eu nu o nimeream pe a2 in primele ore laughing neam. Deci am fost dezastru, daca nu imi apasa instructoru frana eram la al 10 accident.Mi-a zis o data ' copiaza si tu linia borduri' si cand m-am urcat frumos pe bordura de era sa intru in biserica, numai mi-a zis niciodata sa copiez linia "ia-o si tu frumos pe langa linie' laughing ai avut ceva patanii de genul? Vaii, eu am avut destule laughing deci cred ca i-am scurtat viata cu 10 ani la instructor cate belele era sa fac.

| Liviu a răspuns:

Pai e destul de simplu, eu cel putin am dezvoltat deja un obicei prost din a conduce doar cu o mana pe volan si cealalta pe schimbator.Mereu imi dadea peste 'manuta' instructoru (Si eu lui, ca deh, vroia sa bage el in viteza mai repede ca mine, si se trezea ca il cert eu pe el ) vei invata cu timpul, va fi un reflex.Cat despre trecerea de pietoni, depinde, daca esti la distanta mare, o bagi in a2, si nu accelerezi, si pana ajungi in fata treceri de pietoni, pietoni au plecat.Eu cel putin asa faceam.Iar cand nu se putea face chestia asta, opream langa ei, si cu a 2, si cu a 3 (exemplu absurd)apoi o mutam pe 1, nu e bai, o dadeam pe liber, si poc in 1. Sunt lucruri care le inveti in timp, dupa 10 15 ore de condus, nu poti fi profesionist dupa 30 de ore.Am auzit ca dupa vreo 100 000 de km vei incepe sa cunosti happy ce si cum

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Liviu):

Da, mi se întâmpla la primele ședinte, la prima ședință apăsam mereu ambreiajul și accelerația în același timp. Dar n-am mai pățit-o, dar să uit să schimb viteza după ce frânez să acord prioritate mi s-a întâmplat și după ce am luat permisul.
Eu am avut un instructor absolut idiot cu care era un chin să faci ore și țipa continuu că el are mașina nouă și eu i-o stric, așa că se ferea să mă pună să fac prea multe în timpul ședințelor și nici ce făceam nu era bine, și dacă făceam bine tot nu era bine că nu voia el.