Când cumperi o mașină la care nu cunoști 100% istoricul (adica ori cunoști mașina, ori ai văzut istoricul online la reprezentanta), indiferent de km si de ce scrie prin caietul de service sau pe diverse etichete, cu prioritate înlocuiești:
- kit distribuție (si pompa apa daca e pe aceeasi curea). Nu doar cureaua, deoarece cauza ruperii curelelor e de obicei blocarea rolelor.
- ulei si filtru
- toate celelalte filtre
Restul se verifica si se înlocuiesc doar la nevoie.
1. 50.000km
2. placute de frana, verificat sistem directie si tren rulare.
doar dupa un control la mecanic vei sti ce trebuie schimbat. stai calm, o sa ai ce schimba pe masura ce incepi vizitele la mecanic.
Distributia nu se schimba,se schimba doara cureaua sau lant ce are.Una e saspui schimb distributia,adica un sistem,adica o multitudine de piese,adica toata choulasa si alte cateva piese,ai schimbate astea cumva? Cand schimbi cureaua sau lantu spui am schimbat cureaua de distributie.
La km aia daca nu au fost schimbate,o sa schimbi telescoapele,deci nu flanse,ces alea flanse? Pfff pai telescoapele alea sunt praf pun pariu. Poate si arcurile,acum depinde cine si cum a mers cu ea km aia.Ce spui tu aliniament,sau geometrie cum zic romanii, ala se face nu la km aia cand schimbi orice la suspensie ar trebuie refacut si aliniamentu masinii. Daca telescoapele sunt varza geometria nu se poate face, deci ai grija aia iti ia bani dar pe nimic, multi nu stiu, merg gata am facut geometria, dar aia nu se face daca exista ceva piese uzate la suspensie.Acum trebuie sa stii cei aia suspensie si ce piese cuprinde.
Deci la km aia trebuia schimbata toata suspensia, ca masina sa fie ok.Plus de asta trebuie sa schimbi nu stiu cum i se spune in romana, suspensia la motor si transmisie.Motoru si transmisia stau pe cum sa le zic ceva amortizoare, tampoane, in sf ceva cu fluid, sau depinde si de masina.Alea si la jumate de km aia se duc.Cred ca stii despre ce vorbesc. Daca alea se cam duc motoru vibreaza ceva mai tare.
Restu cauciucuri, ulei, verificat fluide la frana, directie, antigel aia o poti face si tu.
La motor schimbat uleiul la timp si la revedere.
In legătura cu distributia, vreau sa o schimb toată, nu doar cureaua. Și legat de tot ce ai zis in rest, nu ma pricep, e prima mașina, nu trebuie sa ma iei la mișto.
Și sunt fata, nu ma descurc sa schimb uleiul și ce ai mai zis ca pot sa fac și eu. Din necunoștință de cauza am întrebat aici. Tot ce mi-a fost schimbat pe mașina a fost prietenul meu in service cu ea și eu va spun din ce mi-a zis el
Ei daca vrei sa schinbi toata distributia, atunci trebuie sa schimbi choulasa cu tot ce are..Nu am luat pe nimeni la misto cum spui, sau cum crezi.Si de unde sa stiu eu ca esti fata si nu te pricepi?
Pana la urma si o femeie poate verifica ce am spus eu, asta daca este mai bagareata sa zic asa.Dar ai prieten, ala ce pazeste, nu stie sa verifice chestii simple?
Eu cred ca am dat un raspuns cat de cat satisfacator, nu vad unde anume am luat pe careva la misto.Arata tu unde sau ce am spus de te-am luat la misto cum spui.
Daca eu am spus cam ce se schimba la o masina la km aia, tu vii si spui ca nu te pricepi, atunci nu vad la ce mai intrebi, plus de asta spui ca te iau la misto.Te iau la misto de ce anume? Ca am spus ce se schimba, sau la ce anume ai facut referire?
Nu e problema ta ce pazeste prietenul ei. poate prietenul ei e medic, si salveaza vieti, in timp ce tu o arzi cu marea barbatie in 3 pistoane.
si apropo, cum se zice in romana...la Roman?
nu contest, incerci sa ajuti, dar nu vorbi atat de sus. cam asta e greseala ta, in caz ca...cum se spune in romana...la miez.
Nepoate ai gresit adresa nu cred ca ai fost invitata cumva la ciorba, deci vezi de tigaile tale, nu am dat eu peste tine.Raspunde celui care intreaba, asta daca ai timp, Nu sunt curios de oameni ca tine, gasesc la snop dealde tine la orice colt de strada.Next time inainte sa mai spui ceva,mai bine te abtii, nu e nimeni curios de ce spui tu, daca o sa am nevoie de un sfat sau stiu si eu ce altceva, o sa iti cer, dar pana atunci stai in banca ta.
David24876 întreabă: