| Popa_Mircea_1971 a întrebat:

Buna, am un renault clio 2005 benzina 1, 4. De vreo 2ani ma tot chinui sa nu mai aduca ceva uleios in vasul de expansiune si am inlocuit garnitura asa zice. Nu pierd antige, nu fierbe apa, uleiul e normal dar tot nu scap de mazga uleioasa din borcan. Cel mai tare se manifesta cand ajunge motorul la temperatura, totul merge, cupleaza termocupla.Ce e de facut? Cel dinainte care a avut masina a umblat asa si s-a depus pe instalatie. Am incercat si cu solutie de curatat.Multumesc

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fisură în garnitura de chiulasă sau mai grav - fisură a chiulasei. Astfel uleiul din carter ajunge în circuitul de răcire.

Doar la un mecanic (bun!) rezolvi.
Intrebare: nivelul de ulei după 1000 Km scade sau creste?

| gheorghe699 a răspuns:

Eu cred, ca circuitul de racire are depuneri, deci in mod sigur de acolo vine mazga respectiva. daca nu ai pierderi de ulei (sa scada nivelul pe joje la un anumit numar de km)se poate rezolva prin curatare, dar daca nu te dferanjeaza, nu fierbe, nu iti creiaza probleme ..ca altfel trebuie demontat radiatorul, si curatat, plus tubulatura.

| sierra1 a răspuns (pentru gheorghe699):

Am intrebat: nivelul de ulei după 1000 Km scade sau creste?

asteptăm răspunsul și apoi diagnosticăm, nu?

| Popa_Mircea_1971 explică (pentru sierra1):

Nu scade nu am vazut e normal de la schimb la schimb nivelul am parcurs si 500km intr-o zi si toa nu a scazut nu a fiert apa doar a adus mizga ca si cand ar trece ulei in anticgel acum am mers doar cu apa distilata si mai aduce ceva maroniu deschis pe pereti vasului dar mai putin

| Popa_Mircea_1971 explică (pentru gheorghe699):

Tot asa ma gindeam si eu dar o sa merg si la un mecanic sa vada poate nu trebuie demontata

| sierra1 a răspuns (pentru Popa_Mircea_1971):

Atunci la un moment dat se curăță (golești mizeria și înlocuiești cu antigel curat)

| gheorghe699 a răspuns (pentru sierra1):

Da desigur, sau acum cat este cald, poti completa doar cu apa pana descoperi cauza exacta.

| Popa_Mircea_1971 explică (pentru gheorghe699):

Am fost de s-a uitat un mecanic și a zis ca e de pe instalație a avut probleme și nu sa curățat după remediere sper sa fie asa am mers și azi cu ea și sa comportat normal.