| VreauMiere a întrebat:

Ce modificari se pot face la motorul unei masini ca sa fie mai rapida fara a mari consumul de benzina? Exemplu inlocuirea ambreajului http://www.youtube.com/watch?v=TkuEOO1m7G4

7 răspunsuri:
| robijam a răspuns:

Cam nimic, resoftarile bune, pot creste puterea si consumul la turatii mari, in rest nimic. Motorul nu, poate parti usoare din fibra sau plastic sau o cutie de viteze mai buna.

| VreauMiere explică (pentru robijam):

Aha. Deci daca inlocuiesc barile din fata si spate si aripioara cu unele din fibra de carbon crezi ca o sa casig cel putin 0.5 sec? Am inteles ca aripioara nu e doar de frumusete ci iti poate mari viteza pe baza aerodinamicii, e adevarat?

| BMWPower a răspuns (pentru VreauMiere):

Nu stiu sigur daca 0.5 secunde dar carbonul conteaza daca vrei viteza. Eu am doar capota din carbon.

| robijam a răspuns (pentru BMWPower):

Serios laughing Poate doar cu folie de carbon e capota ta, ca una din fibra...

| robijam a răspuns (pentru VreauMiere):

Aripioara de rechin de pe capota... E antena GPS sau doar de decor ca sa fie masina mai "jm3k3ra" nu ajuta absolut la nimic. Poate spoilerul din spate si splitter-ul de la bara din fata te ajuta putin, dar cum am zis mai sus: putere = consum. Barile sunt de obicei de plastic, eu ma refeream la capota, usi, etc. Oricum o conversie in carbon ( NU CU FOLIE ) e foarte scumpa.

| VreauMiere explică (pentru robijam):

Pai da la spoiler in engleza nu i se zice wing (aripa)?

| robijam a răspuns (pentru VreauMiere):

De fapt i spune spoiler nu wing, wing e altceva.