| Daniel4444 a întrebat:

Buna, pentru cunoscatori auto, am 20 de ani, si sunt in cautarea a unei masini pana in 4000 euro, care sa fie incaapatoare, eu fiind un om de 1.95m, cu portbagaj mare pentru a avea spatiu de a putea duce genti, etc deoarece am nevoie de cateva ori pe an sa fac drum de 800+km si car de obicei mult cu mine. Ma gandeam la ceva passat break, dar din ce am mai auzit sunt pareri impartite, unul zice ca e bun, si ieftin la intretinere/reparatii, altii zic ca nu e buna deloc. Astept pareri si explicatii, va rog

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Eu iti recoamand ceva 4x4, mai exact skoda octavia scout varianta diesel. Masina e foarte incapatoare, puternica, consum destul de scazut pentru un 4x4, nu e scumpa la piese dar le cam iei cu un kilometraj destul de mare in banii aia. Ele de regula au un pret de achizitie de peste 6k euro daca nu le vrei alergate rau. La un 4k euro buget o gasesti pe la un 2007-2008 hai maxim 2009 daca ai putin noroc dar ca si kilometraj zic sa te astepti la un 350-500k.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Opel Astra J/H, orice motorizare, sau idealul 1.7 CDTI. Neaparat break sau sedan, hatch-ul are portbagajul mic.
Ori Ford Focus 2, un TDCI, fie ca e veteranul 1.8 "al lor", sau unul de la PSA (1.6/2.0 hdi/tdci).
Nu prea iti recomand VAG-uri, e doar numele de ele, fiabilitatea poate fi chiar problematica, nu emblematica. Au probleme si cu caroseria, si cu motoarele, si cu electrica, sub 2010.
Dupa 2009-2010 au mai rezolvat cel putin motoarele si electrica. La caroserie nu au fost ideale nici atunci.
Eu am Vectra C si sunt foarte multumit de ea, e break si chiar s-a exagerat la capitolul spatiu, dar nu o recomand pentru ca are piesele scumpe. Este foarte reusita, dar un set de bascule fata depaseste 1000 de lei, de exemplu. E o masina un pic exagerata, arata a low-cost dar mecanica este premium; nu merita. Astra H face aceeasi treaba, diferentele de confort sunt mici, dar la revizii iesi mai bine cu H-ul, ca bani. Insa vezi sa-ti iei cu dotari, adica macar ESP si BC, altfel ai sa regreti. La Opel e fain ca poti sa te arunci pe alea full-option, 30 de ani si 600. 000km, ca de regula functioneaza tot, inclusiv ESP-urile, trapele si oglinzile electrice. La VW moare centralizata, ploua prin trapa si nu mai merge ESP-ul, la nici 15 ani.

| bogdan4cognkac a răspuns:

Salut! Eu ți as recomanda ceva break. În legătură cu ce ce masina sa iti iei este strict alegerea ta. Cum ai zis părerile sunt împărțite și depinde și de norocul tău. Poți sa nimerești o masina vu multe critice extrem de fiabila sau una ce în mod obișnuit este fiabila sa o prinzi neîngrijite și foarte stricacioasa.