| imarele a întrebat:

Bună să vă fie inima fraților. Am revenit cu o întrebare. Este cineva dintre voi care se pricepe la modele de biciclete? În primăvară doresc să cumpăr un MTB și modelul GT Agressor/Avalanche m-a cucerit. Problema e că fabricantul american este pe piață încă din 1972 și modelele sale au o groază de denumiri. Mai nou în ultimii ani au ieșit pe piață cu Avalanche respectiv Agressor. Ce mă derută este că au diferite denumiri: GT Agressor Expert, GT Agressor Sport, GT Agressor Compact și GT Avalanche Elite. Cea din urmă e cel mai scump dintre modelele pe care le-am luat în vizor. Din cauza că toate modelele sunt asemănătoare nu văd nici o diferență. Am observat doar la viteze, unele modele au 3x7 altele 3x8 altele 3x9 și 11. Alte diferențe nu reușesc să văd. Nu mă pricep nici cu telescoapele cum e sau cu frânele hidraulice și nu știu mai cum. Mă puteți ajuta vă rog frumos dacă este cineva dintre voi cunoscător? Să mă lumineze? Partea bună că am descoperit un site cu toate modelele fabricate până în zilele noastre de la GT. Trebuie doar să introduc anul și un cuvânt și îmi dă rezultatul. Na asta e de mare folos. Mă ajută să aleg mai multe modele și să caut pe websiteuri cu biciclete. Mai rămâne totuși să văd diferențele la aceste modele. Vă mulțumesc frumos pentru că mă va ajuta cineva dintre voi. Vă doresc un an nou fericit.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Daca vrei ceva mai rasarit, batalia se da intre
GT Agressor Expert
si
GT Avalanche Elite
varianta Sport nici macar nu are frane hidraulice.

Avalanche Elite are suspensie fata hidraulica, mai de calitate si cu cursa mai lunga. (120mm fata de 80mm la Agresor Expert)

Configuratia vitezelor conteaza mai putin la un MTB, importanta e echiparea.
Daca se poate, cat mai mult Shimano pe la frane si schimbatoare.

Cat despre asemanari, nu vad prea multe

https://imgur.com/0WXJVc9

Butucii sunt deasemeena mai de calitate la Av. Elite.

5 răspunsuri:
| imarele explică (pentru NLS):

Mulțumesc din suflet.

| NLS a răspuns (pentru imarele):

De unde doresti sa cumperi?
Ar fi indicat sa le gasesti in apropierea ta, sa faci o proba.
Geometria conteaza si ea, adica unghiul furcii fata, si unghiul tijei pe care se afla saua, influenteaza felul in care stai pe bicicleta.
Cat despre marimi, XL, L, M... Nu spun totul.
Clasificarea completa tine cont de marimea cadrului si marimea rotii.
O sa pun un tabel, dar totusi, cea mai buna metoda ar fi sa le testezi.

Am avut GT Agressor Expert ediția din 2017 neon. M-am îndrăgostit de această bicicletă. Din păcate m-am mutat din România în Ungaria. M-am înregistrat pe două sieturi de biciclete în principiu voi alege dintre aceste două sieturi sau voi merge la Szolnok. Varianta cea mai ușoară ar fi să mă duc în oraș dar e un magazin nou name dar ce știu eu că abia de un an și 4 luni m-am mutat în Ungaria. Un site ar fi din Szeged spre sârbi, celălalt în Budapesta la 100 km de mine. Szolnok 40 km varianta cea mai ușoară. Cam și eu mi-aș dori să merg la fața locului mai ales că eu fac naveta să ajung la servici și să comand online un pic e anevoios. Postarea ta m-a ajutat enorm. Voi alege între Agressor Expert respectiv Avalanche Elite dar e o diferență de 120 mii forinți (1600 lei) plus celelalte lucruri care sunt necesare. Problema e că adunate prețurile la cele necesare, ating prețul unei biciclete, dar asta e. Chiar vreau să îmi permit măcar atât. Eu am 183 cm. Ce mărime e potrivit pentru mine M sau S? Totuși simt nevoia de siguranță să ating solul cu talpa picioarelor, deci nu vreau să fie prea înalt pentru mine, nu cumva să fac vreo gafă și să trag o trântă când vreau să cobor sau să urc pe bicicletă. Știu că poziția genunchilor trebuie să nu se îndoaie dar cum am scris mai sus simt nevoia de siguranță. Atașez și o poză cu cele două biciclete care se pare câștigă teren. Dintre cele două voi alege, așa se pare. Mulțumesc frumos frate pentru ajutor. Foarte posibil, vorba ta să merg personal la una din magazine și acolo la fața locului să cumpăr. Baftă și o seară frumoasă https://imgur.com/a/mC3hrmP

| NLS a răspuns (pentru imarele):

In zona mea sunt doua magazine unde cred ca as gasi-o.
Locuiesc in Germania.
Insa eu am doar 1.75.

Vezi si raspunsul de aici.

https://www.tpu.ro/......u-am-1-83/

Da. Neapărat roata să fie de 27, 5. Nu vreau să fie de 29. Oricum am fost nerăbdător și de aceea am scris aici să primesc răspunsurile dar cu siguranță mă voi consulta cu vânzătorul la momentul potrivit când mă voi duce la cumpărături. Acum însă cu sărbătorile nu este activitate și am apelat aici. Probabil urmează să primesc răspunsuri și de la vânzători în zilele care urmează. Am găsit și un club ciclist dar trebuie să caut pe sietul lor, undeva arată mărimile la fiecare categorie.