| CarolineD56 a întrebat:

Bună seara.
Acum 4 ani am făcut școala de soferi pe o mașină diesel, însă instructorul a fost delasator si nu prea am înțeles nimic de la el, așadar mi-a expirat dosarul.
In prezent am găsit un instructor privat bun, calm, de la care înțeleg, doar ca singura problema e ca mașina este pe benzina, sunt la a 6a ședința si tot nu stăpânesc plecarea de pe loc, ceea ce ma încurca foarte rău pentru ca eu concentrandu-ma sa plec de pe loc nu mai dau atenție acordării de prioritate. Vreun sfat?

Răspuns Câştigător
| CtBogdan a răspuns:

Stai linistit, vei invata in timp.
Ai grija sa nu schimbi masinile precum sosetele.
Ai nevoie de timp sa inveti mecanismul unei masini.

La masinile pe benzina cu cai putini trebuie sa apesi putin mai tare acceleratia si sa dai usor drumul ambreiajului, din cauza ca nu ai tractiunea unui diesel e nevoie sa fortezi putin plecarea de pe loc.

Cel mai bine exerseaza plecarea de pe loc.
Pleaca de pe loc repede, pleaca de pe loc incet si vezi cum e cel mai bine.
Cu timpul plecatul de pe loc va fi atat de usor precum respiratul.

9 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns:

Mi-a povestit un taximetrist odata ca un meric, atentie un medic, i-a zis odata "domle, eu n-as putea sa conduc niciodata". Si taximetristul l-a intrebat de ce. Si doctorul ii zice "eu n-as putea fi atent la toate lucrurile deodata din trafic si din masina niciodata". Si se pare ca multi au ajuns la concluzia ca problema asta nu se poate rezolva niciodata. Asta e, unii mai bine ramanem pietoni, decat sa ne riscam vietile conducand.

Dar tu poate ca n-ai neaparat problema asta. Mai incearca si mai acorda mai multa atentie la toate detaliile. Fa-ti o lista cu ele sa le tii minte la ce sa fi atenta sa te asiguri inainte sa conduci.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Exersează.
Nu poți învăța să conduci, dacă nici plecările nu le faci bine.
Învață acea "foarfecă", lasă lenea de diesel.
Eu am mașină diesel și accelerez la plecări mai mult decât e nevoie la una pe benzină, ca să nu fiu încurcă-trafic.
Plecările doar din ambreiaj nu se numesc condus.

| Violleta2022 a răspuns:

Iarta-ma, dar pana azi nu am auzit de "instructor delasator"!
Dar explica-ne ce s-a intamplat atunci, ai facut scoala de soferi completa?
Ai luat testul de sala?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru CtBogdan):

Cam eronat ce zici. Tocmai schimband masinile ca pe sosete, vei invata sa conduci corect orice.
Eu folosesc doua masini, un diesel de 150cp si un benzinar de 84cp.
Culmea, prin oras (unde se fac 20 de plecari pe kilometru), benzinarul mi-e mult mai bun. Pleaca primul in intersectii. Nu e cu nimic mai dificil decat o masina diesel, nici macar la plecarile din rampa.
Taica-miu e din ala care a condus 3 masini in toata viata lui, daca i-as da dieselul nu cred ca ar reusi sa il scoata din parcare. A mai condus dieseluri pe la munca (eu nu am curaj sa ii dau masini), a zis ca "nu pleaca".
Daca dormi intr-o masina toata viata, nu te descurci pe altele. Cu cat le schimbi mai des, cu atat inveti mai multe.

| CtBogdan a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Eu m-am referit sa nu isi schimbe masina pe care invata sa mearga ca elev.
Eu am avut ghinionul sa schimb 3 masini pana la examenul practic.
Dupa ce isi primeste si el permisul auto, poate schimba masini ca pe sosete dupa bunul plac.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In general femeiile sunt praf la volan, deci nu te mai stresa sa dai banii sa arunci banii degeaba pe ore de soferie nu esti bună de asa ceva, trebuie sa ai talent, ori tu nu ai, mai bine pieton mergi cu taxiul sau cu uber sau tramvaiul decat sa faci accident sa omori oameni nevinovati, ai fi un pericol la volan daca nu stii ce sa faci in situatii li mita, trebuie sa fi atenta sa ai atentie distributiva la volan, in cei 4 ani de cand ai terminat scoala de soferi de cîte ori ai condus fi sinceră. Ce varsta ai?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CtBogdan):

Este femeie

| CtBogdan a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Esti rautacios si sexist.
Nimeni nu s-a nascut invatat iar experienta vine pe parcurs.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CtBogdan):

Părerea ta nu ma intereseaza ce zici tu.