| JohannesZu a întrebat:

Buna seara, am si eu o intrebare legata de niste sigurante, recent am cumparat 2 suporti de sigurante care vin montate pe fire, si vreau ca una sa o montez pe firul statiei emisie receptie (CB Hoffman H226), iar al doilea il montez pe un convertor mini usb de scoate maxim 1.5A deci acolo o sa pun rezistenta de 1.5A(am vazut ca cele plate incep de la 2A dar poate o sa am noroc sa gasesc) dar la statie sunt in dubiu, cand am cumparat-o ea avea siguranta in mufa brichetei dar eu am taiat-o si am lasat-o pe liber si nu mai stiu de cat era siguranta!

Multumesc!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

3A este putin cam mare, se va arde doar daca statia are deja ceva scurtcircuit, nu si la suprasolicitare, sa-l protejeze de ardere.
Daca gasesti, mai bine foloseste de 1A sau de 1, 5A (nu de 3A), chiar daca va trebui sa le schimbi mai des.
De 3A doar atunci daca mai mic nu gasesti nicicum.
.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru statie poti pune o siguranta de 2AT (temporizat), de sticla.

| JohannesZu explică (pentru Bula):

Din pacate acel suport de siguranta e pentru o siguranta plata! Eu ma gandeam de 3A

| JohannesZu explică (pentru Bula):

Intr-un final am cumparat suport de sigurante de sticla, am cumparat si sigurante de la 1A, 2A, 2, 5A, 3A! o sa pun la statie de 2A cum m-ai invatat talica, si de 1A la convertor! Multumesc frumos!