| Burducea_Alex_1996 a întrebat:

Buna seara oameni! Am o problema la o alarma auto! Problema este ca daca o ating putin mai tare nu se mai activeaza! am incercat din reglajele de la senzor soc si nimic! din senin nu mai merge am observat de 3 zile! alarma este din 2006! premier CL - 6500 XL! multumes

Răspuns Câştigător
| zilog a răspuns:

Mai imbătrânesc și piesele alea electronice de pe placa respectivă de piese pentru că nu sunt făcute să trăiasca mai mult de 2 ani. faptul că te-a ținut pe tine mai mult de 2 ani este asa o bucurie.
acum trebuie sa iti dumperi o noua alarma
dar care sa ai grija ca sa fie fabricată de cel mult 6 luni de zile.
Pentru că eu sunt electronist si cumpăr azi piese electronice pe care nu le folosesc condensatori
si le tin in raft 2 ani si dupa 2 ani pot sa ii dau la gunoi ca nu mai sunt buni de nimic.
Dar am condensatori fabricați in anul 1972... 1973
Care mai funcționează perfect si în ziua de azi
doar că nu au o carcasă prea estetică din punct de vedere comercial.
dar in rest gatatez că vor funcționa șî peste inca 40 de ani

2 răspunsuri:
| Burducea_Alex_1996 explică (pentru zilog):

Deci sa inteleg ca nu mai merge reparata! am sa cumpar alta! multumesc si sarbatori cu bine!

| zilog a răspuns (pentru Burducea_Alex_1996):

Ai putea incerca sa mergi cu ea la un electronist,
Dar daca este un electronist prost nu are capacitatea intelectuală să te poată ajuta.
Dacă este un electronist bun el câștigă deja 1 euro pe minut si are deja cheltuieli cu tot ce inseamna cheltuielile lui de 0, 5 euro/minut
asa ca el o să se gândescă din start oare câte minute o să imi mănânce să il aștept pe omul acesta
dacă întârzie câte minute piard
câte minute o să îmi mănânce până când reușesc șă îî capăt încrederea și să mă lase să îl operez.
care sunt șansele de reușită a acestei operații
cât timp îmi ia de cercetare și documentare ca să aflu in ce loc este montata acestă alarmă cum funcționează, să fac rost de schema ei, să acumulez minimum de cunoștințe specifice acestei alarme.
Acum mă gândesc oare dacă nu o să reușească operația pentru că poate că este placa crăpată sau cine știe poate s-a dus softul din interiorul vre-unuia dintre circuitele intregrate mie cine imi plateste să zicem 2 ore de mirat pe lângă ea
nimeni
asa că eu tot trebuie să platesc măcar 60 euro la rândul meu pe aceste 2 ore alocate chiar dacă de la acest client nu am cum să încasez nimic.
eu trebuie să scot din buzunar pe chiria spațiului unde depozitez sculele piesel pe chiria laboratorului pe ratele la osciloscopul cel nou pe ratele de la apartament si de la sotie si de la cei 3copii cu sotia asta si inca 2 cu alta pe balet inot sah cor si inot pe grădinițe creșe cămin și școală toate astea in total pe mine mă costă 0, 5 euro/ minut
dacă nu le plătesc zi de zi eu dau faliment
asa că mă gândesc oare merită să risc să scot din buzunarul meu banii pe timpul care i-l aloc
adică să plătesc eu toate aceste costuri pe care nu am cum să le evit
sau mai bine stau cuminte in banca mea lucrez aici la institutul de cercetare
mai mulcrez si la firma unde sunt sigur că cele 2 job-uri imi acoperă cu sigurantă cei 0, 5euro pe minut.
asa ca ia să fac eu puțină documentare de piață și să văd dacă acea alarmă costă măcar 600 de euro sau hai să zicem 400 euro când este ea nouă la magazin
atunci mă trage inima să pariez pe acestă carte
daca ea nu costa 400 euro nouă la magazin atunci dacă eu mă apuc să scot din buzunarul meu 60 euro reprezentând costul pe cele 2 ore care eu le aloc pentru a incerca să o repar nu se justifică chiar și in cazul în care eu reușesc să repar acestă alarmă
pentru că dacă eu am plătit din start 60 euro doar ca să fac rost de 2 ore pe care sa le pot aloca
atunci cât să îi cer eu la acest om in cazul in care reusesc sa o repar?
Eu trebuie să ii cer măcar 120 euro pe reparație ca să pot acoperi si celelalte ore in care am făcut muncă de cercetare intelectuală pe care el nu a văzut-o
adică munca de căutare de informații documentare...

Asa că acum stau să mă gândesc oare omul acesta o să dea 120 euro dacă o asemenea alarmă nouă costă 220 euro direct la magazin
Nu prea cred că o să ii dea

Asa că merită să mai mă complic să ii spun că am de gând să ii cer 120 euro si să mă cert cu omul când o să vadă că în banii acestia doar i-am refacut niște lipituri si i-am schimbat câțiva condensatori care nu au costat in total 20 lei
Pâin nu prea merită că la români dacă am incercat in decursul istoriei să fiu cinstit și să le spun că doar au avut un papuc slăbit si le-am schimbat piese de 20 lei toti mi-au sărit in cap. asa că suma statisticii făcute pe cazuri asemănătoare cu oameni din acelasi areal geografic si cultural a condus la rezultatul scandal
asa că acum să mai mă complic și la urmă să imi sară in cap
pentru că acesti oameni nu înțeleg că eu am jerfit 20 ani din viața mea ca să ajung la o asemnea capacitate intelectuală.
Nu are nici un rost să mă apuc acum să ii explic că eu fac electronică de la vârsta de 5 ani si eu nu mi-am luat păpuși bicicletă si nici bomboane când eram mic ci toți banii care i-am avut vreo dată in viața șî tot timpul pe care l-am avut eu nu am alergat după mingie si nici măcar la discotecă nu m-am dus ci am investit tot profitul în cărți profesori scule informatii documentatie si profesori care sa imi spună din secretele acestei meserii plus o grămadă de ani in care mi-am ros coatele pe băncile liceului de electronica apoi a facutătii de electronică apoi a multor școli post universitare ca să nu mi-se colocescă creierul si ca să nu rămân in urmă cu știință.
Iar acum a venit in sfârșit timpul să îmi recuperez și eu investitia in scule
de exemplu doar luna acesta am cumpărat ÎN RATE 2000 euro pe un osciloscop mai bun.
Si ajung sa vorbesc singur si imi spun Nu Nu se meirtă pentru că sansele să mă fac de cacauă când o să ii spun că este gata face 120 euro eunt gigantice și in loc sa mă aplaude să spună că
Aoiuleu o grămadă de bani doar nu cumpăr de la tine toată mașina!
Așă că acum nici nu știu ce sa fac să mai incerc și de data acesasta poate acum este un client bun platnic sau mai bine să imi văd de treba mea!?