| Eucapersoanafizica a întrebat:

Buna seara TPU,
De mult am o dilema legată de masinile abandonate fiindca mai am prieteni care de obicei mai stau prin ele. Intrebare este iti poate face cineva ceva daca te găsește intr-o mașina abandonată?

Răspuns Câştigător
| nevermatch a răspuns:

Bună, în situația asta mai mult ca sigur este abandonat. Nu aveți ce păți.

Pentru a se afla in proprietatea cuiva trebuie exercitata prerogativa posesiei in intervale regulate de timp, altfel bunul poate fi considerat abandonat.

Articolul 923 din Codul Civil:

Posesia este discontinuă atât timp cât posesorul o exercită cu intermitenţe anormale în raport cu natura bunului.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice mașină abandonată e proprietatea cuiva la urmă urmei. Și să te sui în ea înseamnă să incalci pro proprietatea cuiva

| nevermatch a răspuns:

Bună, dacă e abandonată nu ar trebui să fie nicio problemă, ba chiar ați putea deveni proprietari prin ocupațiune, dar trebuie să fie evident că este abandonată, nu doar să nu fi fost mutată din loc de mult timp etc.

| Yuoia a răspuns:

Abandonata, in sensul ca e nefolosita. Dar e... incalcarea proprietatii daca va prinde cineva.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu de unde stii ca-i abandonata?
Poate fii furata si lasata undeva, pana o gaseste politia si investigheaza cazul.
ideal este sa nu intri in casa sau masina care nu-ti apartine, deci nici in cele care ti se par abandonate, daca nu vrei sa ai necazuri cu Politia.

| Eucapersoanafizica explică (pentru suntserios):

Gen este un Audi A6 care nu a mai fost mutat din același loc din 2009

| Eucapersoanafizica explică (pentru Violleta2022):

La mine in oraș sunt mult care stau chiar de 7 ani in același loc mai văd copii care se joaca in ele dar nu le distrug sau ceva doar le place sa stea sunt multe Audi Opel Honda

| Eucapersoanafizica explică (pentru nevermatch):

Gen sunt foarte multe care stau de ani si nimeni nu a mai fost la ele doar le mănâncă rugina

Da dar gen sunt lăsate in locuri ca si păduri nimeni nu mai vine la ele

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Eucapersoanafizica):

Cred că e irelevant ce marca e. Tot bunul cuiva e. Chiar și ruginit din 2009.

Sunt multe lăsate asa cu numere de Bulgaria