| Leon09 a întrebat:

Buna seara TPU!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoare problema.Am cautat pe internet costurile de intretinere a 2 masini diferite, acestea sunt VW Passat (an 2007-2010) si VW Passat CC (an 2008) si nu am gasit nimic. Rugamintea mea la voi este urmatoarea, daca imi puteti spune in mare costurile celor doua masini adica impozit, revizii, si care este mai fiabila si mai acceptabila din punct de vedere financiar si consum.Dau funda pentru cel mai bun raspuns.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, CC sa zicem ca e varianta un pic mai aranjata a pasatului, dar in final e aceeasi masina.

Impozitul daca nu are motor mai mare de 2000cmc e undeva pana intro 100 ron / an.

Asigurarea e alta treaba insa, daca ai sub 30 ani o sa te ajunga cam 2000ron/an.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu compari accealeasi masini intre ele?

costurile depinde de cat de bine e intretinuta masina, cat de mult circuli cu ea, daca ii faci reviziile la reprezentante sa nu samd.

| Leon09 explică (pentru suntserios):

Din cate stiu eu Vw Passat CC face parte din categoria limuzinelor sau a masinilor de lux, asta am auzit eu, si de asta am si pus aceasta intrebare.
Dar taxele si impozitele la ce pret ar ajunge? Multumesc pentru raspuns!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In primul rand, te interesezi de fiabilitatea motoarelor. Cel mai fiabil motor de la Volkswagen care mai exista pe piata SH in prezent e 1.9 TDI.
Volkswagen e vestit pentru electronica de unica folosinta la masinile de lux. Ca urmare, cu cat e mai cheala cu atat e mai fiabila.
In concluzie, un Passat b6 1.9 TDI de macar 116cp ar fi cel mai fiabil si mai ieftin de intretinut, avand probleme doar cu putinele butoane din bord (mai ales ala de frana de mana, pe care e mai sanatos sa nu-l folosesti ca ramai cu masina blocata, mai bine pui pietre la roti), in rest fiind un "volzvagan" mai aratos decat Golf 4, dar cu exact aceleasi performante si intrebuintari.

| MariusF23 a răspuns:

Iti recomand alte modele care sunt mai fiabile: Honda Accord, Toyota Avensis, Hyundai Elantra sau i40, Mazda 6. Acestea intrec orice VW, care acum, sa-mi fie cu iertare, sunt destul de praf in materie de fiabilitate si performante. Dar ca sa-ti raspund la intrebare, Passat CC e facut mai bine, deci mai "fiabil" decat Passat-ul normal, datorita faptului ca e foarte scump la achizitia de noua.

| Leon09 explică (pentru suntserios):

Multumesc mult asta e raspunsul pe care il asateptam si il doream, chiar multumesc si o seara plaucta!

| ȘefuLaValută a răspuns:

Ambele fac aceeasi treaba, te duc din A in B.Depinde totul de cum a fost intretinuta degeaba o masina e 2014 daca a fost batjocorita in ultimul hal, tot va fi mai defectuoasa ca una de 15 ani dar intretinuta