| anonim7711 a întrebat:

Buna TPUhappy am si eu o intrebare, astazi am facut accident, schimbam directia de mers pe linia discontinua si fix cand am intrat pe sensul celalalt de mers m-a lovit o masina din spate si m-a impins pe trotuar. Masina aceea avea 90-100km pe ora in localitate iar eu nu-l vazusem efectiv pentru ca a venit prea repede si probabil a trecut si pe rosu (nu s-a constatat inca) impactul a fost foarte puternic dar nu a fost nicio victima. Intrebarea mea este, cine este de vina in cazul in care masina aceea nu a trecut pe rosu?

36 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

E greu de spus, din descrierea ta eu unul nu am inteles mare lucru.
Faptul ca avea viteza clar nu e relevant, e important cine trebuia sa acorde prioritate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce înseamnă că schimbai direcția de mers? Virai stânga, dreapta? Schimbai banda?

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns:

Ai semnalizat regulamentar schimbarea directiei de mers? Normal ar fi de vina cel care te-a lovit din spate.
Dar daca nu ai semnalizat din timp schimbarea directiei de mers, cam există o problemă.

| darrio2007 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

A fost lovit din spate. Nu trebuia decat sa semnalizeze din timp si atat. Ăla daca a venit din spate cu viteză, este de vină.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă nu îți funcționează semnalizatoarele, atunci folosește mâna. Ca bicicliștii.

| AmandinaDragan a răspuns:

Momentan tu esti de vina. Nu te-ai asigurat la schimbarea directiei de deplasare.

| sierra1 a răspuns:

Măcar incearcă și tu o minciună mai elaborată ("astazi am facut accident...") - la ora 5 postată, adică primul lucru a fost să sari pe un site si să intrebi abureli

hai du-te și te culcă, te-ai trezit devreme

| darrio2007 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Daca facea stanga, nu avea cum sa ruleze pe contrasens. Una e sa rulezi pe contrasens, alta e sa treci peste celalalt sens, daca virezi stanga. La viraj stanga, te asiguri doar din față. Daca semnalizezi din timp, ceea ce cred ca el nu a facut.
Nici el nu spune tot, daca vira stanga sau dreapta. Chestia cu viraj stanga am banuit-o eu.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu nu sti sa conduci deci vinovatul esti tu.

| anonim7711 explică (pentru regis):

Eu trebuia sa acord prioritate, dar a venit prea tare si chiar nu l-am vazut!

| anonim7711 explică (pentru suntserios):

Viram stanga, nu schimbam banda pur si simplu intorceam regulamentar

| anonim7711 explică (pentru darrio2007):

Da, am semnalizat din timp, am trecut regulamentar, doar ca nu l-am vazut pur si simplu a venit prea repede dupa ce am virat stanga direct din spate m-a luat

Nu stiu sigur daca nu se pune ca i am taiat calea, din cate am inteles eu as fi de vina, dar da el m-a lovit din spate, nu am apucat sa-l vad, au fost si martori care au spus ca venea fulger efectiv probabil sa prinda verde la semafor nu stiu sigur nici daca a trecut pe rosu sau nu, se va constata astazi

| anonim7711 explică (pentru anonim_4396):

Am semnalizat regulamentar din timp

Am semnalizat din timp, am virat stanga, am apucat sa ajung pe celalalt sens de mers, el venea tare si m-a lovit din spate.

| anonim7711 explică (pentru KronstadtRevival):

Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit, am virat stanga ca sa intorc pe celalat sens de mers, am semnalizat regulamentar, am trecut pe linia discontinua, am apucat sa ajung pe celalalt sens de mers si din spate m-a luat tare. Eu imi asum vina, inteleg ca trebuia sa fiu mai atent, dar chiar nu l-am vazut, el venea foarte tare a fost fractiune de secunda

| anonim7711 explică (pentru sierra1):

Accidentul a fost in jur de ora 12, ce motiv crezi ca as fi avut sa postez asa de nebun? Eu am pus o intrebare, daca nu poti raspunde sau nu te intereseaza, treci dom'le mai departe dar nu mai sta sa comentezi de aiurea pe problemele altora!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim7711):

Deci el mergea pe celălalt sens tu i ai tăiat calea și el a intrat în tine? Eu destul de irelevant că mergea cu viteza, trebuia să îi dai prioritate.

regis
| regis a răspuns:

Tu in final ce faceai? Virai stanga sau intorceai? Spui ca ai intrat le celălalt sens, rulai pe contrasens sau il traversai virand stânga? Spui ca te-a lovit din spate, din ce parte venea el, din aceeași direcție din care veneai si tu sau din dreapta ta? Ca presupunand ca virand stanga, spatele tau era deja spre dreapta.

Da exact asa a fost situatia. Nu am ce sa fac acum, politia a facut masuratori acum nu stiu sigur, probabil voi iesi vinovat, dar asta e, imi asum!

regis
| regis a răspuns (pentru KronstadtRevival):

A explicat, dar eu nu am inteles. Viteza celuilalt insa nu are clar relevanță si oricum, in lipsa unui radar omologat, foarte mare sau mare nu înseamnă nimic. De asigurat, evident nu s-a asigurat teminic, altfel l-ar fi vazut. Daca totusi el vira stanga, iar celălalt venea din spatele lui, celălalt va trebui sa demonstreze ca era angajat deja in depășire, ceea ce iar nu prea e plauzibil.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim7711):

Minți de ingheață apele:
- tu pe loc
- ăla cu 90-100km (cică) intră in tine

și tu... scrii pe net să intrebi nimic. Hai mami, ne lași?

Asta este! Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Sanatate si sa aveti mare grija pe sosele!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dacă impactul a fost în momentul în care ai părăsit banda, iar celalalt circula (depășea) regulamentar, ești vinovat prin neasigurare la schimbarea direcției de mers.
Dacă executai manevra de câteva secunde, iar ăla a venit de la distanță și te-a lovit, e vinovat de neadaptarea vitezei/nepăstrarea distanței.
Dacă ați început manevrele simultan (tu viraj stânga, el depășire), este culpă comună.
Dacă apare filmare, se clarifică situația.