| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Cam așa se schimbă treptele de viteză în funcție de km/h?
Treapta 1 - pe maneta schimbătorului de viteze menținută până la o viteză de la 15 la 20 km / h;
Treapta a doua - de la 20 la 30 km / h;
Treapta a treia - de la 30 la 60 km / h;
Treapta a patra - de la 60 la 90 km / h;
Treapta a cincea - peste 90 km / h.
Am un instructor foarte neimplicat, nu îmi spune nimic, doar dacă îl întreb, o crede că eu le visez noaptea.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| PringAloe a răspuns:

Asa cum a mai raspuns cineva, schimbarea treptelor la masina se face tinand cont de mai multi factori, nu la toate masinile se schimba treapta a 3-a de la 30km asta depinde de motorizare, eu cand am facut scoala de soferi am trecut de pe un golf 5 1.9 la un golf 7 1.4, la golful de 1.4 trebuia sa schimb treapta a-2 a (exemplu) mult mai devreme fata de motorul de 1.9 deoarece daca as fi schimbat la acelasi km/h ca la 1.9 turometrul de la 1.4 ajungea si la 2500rotatii iar la 1.9 schimbul respectiv il faceam la 2000.
Pentru inceput incearca sa schimbi vitezele in momentul in care rotatiile/minut ajung la 2.000, iar cu timpul in functie de factori o sa-ti reglezi tu asta, cat despre instructor daca consideri ca nu este potrivit pentru tine faci cerere sa-l schimbi, instructorul (cel putin la inceput dar nu numai) ar trebui sa-ti spuna cand sa schimbi si viteza in asa fel sa te reglezi pe viitor cand ar trebui s-o faci, in acel moment o sa alegi tu sa schimbi viteza cand o sa consideri ca este momentul potrivit fara ca instructorul sa-ti mai zica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PringAloe):

Pe instructor îl doare undeva dacă nu mai face școala cu el.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da si nu
schimbarea treptelor se face dupa turatiile motorului coroborate cu viteza. Pentru ca sunt masina care prind lejer 50h in viteza a2a

| dinaprilie a răspuns:

Schimbarea vitezelor se face tinand cont de mai multi factori. O sa te obisnuiesti si o sa le "visezi" cu ochii deschisi.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| G777 a răspuns:

Treapta 1 e doar pentru plecare de pe loc, pleci de pe loc si schimbi in treapta a 2a.
Treapta a 2a pentru viraje si cum ai zis si tu 30km/h.
Oricum depinde si de masina, la masina pe care fac eu orele imi arata in bord cand trebuie sa schimb treapta de viteza.
In afara de asta o sa te obisnuiesti pentru ca o sa se tureze masina daca nu schimbi cand trebuie, asa o sa iti formezi un automatism si nu o sa ai probleme.