Asa cum a mai raspuns cineva, schimbarea treptelor la masina se face tinand cont de mai multi factori, nu la toate masinile se schimba treapta a 3-a de la 30km asta depinde de motorizare, eu cand am facut scoala de soferi am trecut de pe un golf 5 1.9 la un golf 7 1.4, la golful de 1.4 trebuia sa schimb treapta a-2 a (exemplu) mult mai devreme fata de motorul de 1.9 deoarece daca as fi schimbat la acelasi km/h ca la 1.9 turometrul de la 1.4 ajungea si la 2500rotatii iar la 1.9 schimbul respectiv il faceam la 2000.
Pentru inceput incearca sa schimbi vitezele in momentul in care rotatiile/minut ajung la 2.000, iar cu timpul in functie de factori o sa-ti reglezi tu asta, cat despre instructor daca consideri ca nu este potrivit pentru tine faci cerere sa-l schimbi, instructorul (cel putin la inceput dar nu numai) ar trebui sa-ti spuna cand sa schimbi si viteza in asa fel sa te reglezi pe viitor cand ar trebui s-o faci, in acel moment o sa alegi tu sa schimbi viteza cand o sa consideri ca este momentul potrivit fara ca instructorul sa-ti mai zica.
Schimbarea vitezelor se face tinand cont de mai multi factori. O sa te obisnuiesti si o sa le "visezi" cu ochii deschisi.
Da si nu
schimbarea treptelor se face dupa turatiile motorului coroborate cu viteza. Pentru ca sunt masina care prind lejer 50h in viteza a2a
Pe instructor îl doare undeva dacă nu mai face școala cu el.
Treapta 1 e doar pentru plecare de pe loc, pleci de pe loc si schimbi in treapta a 2a.
Treapta a 2a pentru viraje si cum ai zis si tu 30km/h.
Oricum depinde si de masina, la masina pe care fac eu orele imi arata in bord cand trebuie sa schimb treapta de viteza.
In afara de asta o sa te obisnuiesti pentru ca o sa se tureze masina daca nu schimbi cand trebuie, asa o sa iti formezi un automatism si nu o sa ai probleme.
Raul112009955 întreabă: