Cauta un instructor calm, care chiar sa te invete, nu sa te grabeasca sa iti ia banii si cand ajungi la examen sa pici... Daca iti dai interesul si esti atenta nu o sa fie greu, totul se invata... Succes!
E simplu. Uite ce ai de facut.
1) Inveti foarte bine teoria iti recomand scoalarutiera.ro si drpciv.ro, poate iti cumperi si o carte(vezi ca unele sunt proaste si dai banii degeaba pe ele)
2) Ai nevoie de un instructor cu experienta, care sa fie calm si intelegator.
3) Va trebui sa sustii doua probe una teoretica (cu care nu ai probleme daca inveti bine teoria ) si una practica (daca ai trecut cu instructorul prin toti pasii in pregatirea teoretica nu ar trebui sa fie o problema).
4) Lasa emotiile negative acasa (in mod special la examene pentru ca aceste emotii te pot face foarte usor sa pici). Asta din cauza ca te vei concentra in continuu pe gandurile tale ("daca o sa pic?" sau "daca imi moare motorul?" sau "daca nu il iau din prima?") si astfel nu vei fi atenta deloc la examen. Ba mai mult decat atat, pentru a putea sa iti reamintesti informatia stocata, ai nevoie sa nu fii stresata. Deci, emotii vei avea dar nu le lasa sa te copleseasca.
Trebuie sa intelegi foarte bine urmatoarele lucruri:
- E imposibil sa eviti aglomeratia. Chiar daca zici tu "nu dau acum pentru ca e aglomeratie". Si nici nu e bine sa eviti aglomeratia pentru ca in scoala de soferi trebuie sa treci prin cat mai multe situatii ca sa te poata invata instructorul cat mai multe.
- Nu e obligatoriu sa il iei din prima. Sunt foarte foarte multi oameni care iau permisul din a doua sau a treia incercare dar care conduc mai bine decat multi care iau permisul din prima. Stiu persoane care au luat permisul dupa a 7-a incercare si au ajuns taximetristi.
- Nu te astepta sa conduci ca o profesionista. Vei face o multime de greseli in instruirea practica. Ba chiar vei face greseli si in examen.
- E posibil sa iti moara motorul la examen, sau sa uiti frana de mana trasa sau cine stie ce. Nu conteaza. Treci peste!
Astea sunt lucruri minore si nu te pica politistul la examen pentru asa ceva.
El vrea sa vada ca nu esti un pericol pentru tine sau pentru oamenii din jur.
Vei vedea ca este o experienta foarte placuta
Nu e nevovoie. Nu ti-am scris pentru funda. Am scris total dezinteresat.
Ps: acolo unde am scris "(daca ai trecut cu instructorul prin toti pasii in pregatirea teoretica nu ar trebui sa fie o problema).", scrie "pregatirea teoretica". Ei bine, acolo am vrut sa zic "pregatirea practica".