| Motz_Andrei_1998 a întrebat:

Buna TPU.Revin cu o noua intrebare.Am inlocuit uleiul pentru motor VW 5w-40 iar mecanicul mi-a pus ulei VW 505 01/505 01.Am mers la munte iar inainte de plecare tot acelasi tip de ulei i-am pus dar cu urmatoarea specificatie: VW 502 00/ 505 01/505 01.Intrebarea mea este urmatoarea: are vreo problema?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai amestecat doua uleiuri similare, ambele compatibile cu motorul, nu ai nici o problema.
Cam toate uleiurile pentru VW au toate aprobarile de la VW 500 la 505.
La TDI-urile cu injectie PD trebuie un ulei special, care nu conduce electricitatea.

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu se intelege cand ti-a pus ulei mecanicul a facut schimbul complet ulei +filtru de ulei?
Iar cand ai plecat la munte ai completat tu cu un alt ulei sau cum?

Ca sa stim ce ulei este bun pentru masina ta este nevoie de marca, model, an de fabricatie si cilindree motor, putere motor in cai putere/sau kw.

| darrio2007 a răspuns:

Greu de spus la detaliile date de tine.

| Motz_Andrei_1998 explică (pentru Simpatic):

Da.Cand am facut schimbul de ulei a fost schimbat si filtrul

| mgtow a răspuns:

Nu te lua dupa mecanic, manualu masinii e cheia succesului

| relian a răspuns:

Nu te lua dupa mecanic, dupa manualul masinii, intreaba la reperezentanta ce ulei se pune la masina ta. Fabricantu face upgrade la citiva ani.
De exemplu daca tu mergi acum la reprezenytata si intrebi pun papriu ca iit va recomanda 5W 20 Sau 5w30, asta daca masina ta in carte spune 5w40.

Pina la urma nu conteaza ce ulei pui, ulei sa fie de motor, sa il schimbi la timp si aia e tot ce conteaza, restul is povesti pentru sugari.
Poti sa amesteci orice ulei n-are nimic.
Am pus cuiva ulei ce scrie in cartea masinii exact ce arati si tu, apoi am restat schimbu cu un scaner si am facut nivelul si ce mai zicea acolo.
Stii cea zis scanerul imediat dupa ce am pus ulei nou? Uleiul este slab calitativ laughing desi era cel mai scump ulei si ala recomandat de cartea masinii.
Ma duc la dealer si intreb. Zice ulei pentru masina asta VW bla bla 0W 20 bum laughing 0 pentru cas intr-o zona calda.
Deci dupa cum observi cartea masinii zice una, astazi fabricantu zice altceva.
De cea zis scanerul ulei slab? Pt ca scanerul are in soft banui ce ulei trebuie pus azi, nu ce zice manualul, de aia a zis ulei slab calitativ.

Am pus apoi ulei de la dealer de ala 0w20 si zice ulei very good laughing cascadorii risului.
Bine ca in ziua de azi uleiurile sau cam egalizat ca pret, delearu nu mai are preturile alea uriase ce le practicau inainte.
Ba uleiul de la ei uneori este mai ieftin decat ce puneam eu de la mobil 1.
Pe websitele de la mobil1 pui masina,anul,motorul si zice,uleiul asta e bun,are toate specificatiile de la fabrica mamsinii tale.
Dar uite ca scanerul zice altcevalaughing.

Ce comnteaza, este sa pui ulei la nivel si sa schimbi uleiul la timp, sau cand zice instructiunile de pe uleiul ce ai pus, aia e tot, restul is gogosi umflate, sa faca unia milioane