Întrebare recomandată | Ryanair8 a întrebat:

Trebuie sa fac un mini motor electric (mult mai mic decât cel al masinilor- proiect) și nu am bobina. Ce pot folosi in locul ei? - Ceva disponibil pentru oricine -

Răspuns Câştigător
| shrink a răspuns:

Daca ai un proiect pentru scoala, inseamna ca ai si o carte de fizica, ia-l la purecat si gasesti acolo formulele. Din pacate eu am terminat de prea multa vreme scoala si nu am retinut chestiile astea

4 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Inainte sa te apuci sa faci mai bine studiezi functionarea motorului electric.O sa-ti ia ceva timp pana intelegi cum se formeaza campurile electromagnetice si orientarea acestora.
Despre calculul numarului de spire in functie de tensiune, o sa te mariti pana atunci si poate nu o sa mai ai nevoie.

| shrink a răspuns:

E simplu, poti sa faci tu bobina. folosesti sarma subtire de cupru (de la vreun transformator sau motoras stricat). numarul de spire il calculezi tu in functie de grosimea firului de cupru- este formula pentru asta, succes

| baru a răspuns:

Cumpara motoras stropitor parbriz, indiferent de ce tip de masina. Poti modifica cum vrei tu. Ai bobina, stator perii cilectoare etc.

| Ryanair8 explică (pentru shrink):

Si care e formula?