Suna la reprezentanta, intrebi, aia o sa ceara VIN-ul masinii, le spui si iti spune codu de culoare.
Ori daca gasesti pe net, daca is pe acolo websiteuri de astea serioase, ar putea sa arate si alea.
Eu gasesc aici pe net, moca, multe chestii de la o masina, inclusiv culoarea, inclusiv culoarea din interior, a bordului, a scaunelor, etc, dar is numa pentru masinile de aici din SUA.
Nu stiu acolo in UE ce websiteuri or fi si ce informatii corecte pot arata.Dar la reprezentanta aia garantat iti vor spune.
Nu trebuie sa mergi acolo, doar suni si intrebi.
VIN ala il gasesti pe la usa de la sofer, sau usa la pasage, depinde ce masina este, am vazut in UE acolo la usa de la pasager este acel sticker unde e trecut si VIN asta.Ori ar trebuie sa il ai la sofer in barbriz, sub parbriz la baza.
La unele masini, e si cum spunea cineva pe linga roata de rezerva, acolo ar fi o eticheta de hirtie ce a r contine si informatia asta, dar daca masina e f veche hirtia aia cine stie s-a pierdut.
Vopsitoriile de masini nu au de unde sti culoarea, dar se pot ei informa la reperezentanta, ori pe websiteuri ce am spus.
Cauta sub bancheta spate sau langa roata de rezerva o eticheta ce contine codurile de dotare ale masinii si codul de culoare.
Mai repede mergi la un service care se ocupa cu vopsitoria, asa am avut si eu, are un aparat si imediat vede culoarea care-ti trebuie. Plus ca oricum in timp vopseaua imbatraneste, deci nu mai merge cu cea fix originala, daca nu vrei sa se vada diferenta.