| Mahsun_Nergis_1986 a întrebat:

Am vândut o mașină unei persoane, am primit o parte din bani urmând ca în câteva zile sa primesc si restul banilor.De aceea nu am facut actul de vanzare cumpărare, acum ma suna aceeași persoană ca masina nu mai merge si vrea sa imi aduca inapoi si sa ii dau banii inapoi. Eu nu am de unde sti ce a facut dansul in aceste zile cu mașina.Ce ma sfătuiți?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Astea nu sunt defecte pentru care să pice afacerea. Lasă-i 100 de lei să sudeze evacuarea, și insistă să ia mașina (să plătească și să faceți actele).
Altfel îi reții 50 de lei pentru fiecare zi cât a stat mașina la el; și e un preț minuscul, la închirieri fără 150 de lei nu iei nici un hârb.
Probabil a condus-o ca un prost, prin toate gropile, de aia s-a desprins evacuarea. Lipsa puterii ar putea fi tot de la evacuare, nu mai citește sonda lambda corect.

17 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E nuanțată treaba - cine are dreptate, tu sau el? A fost defectă sau a stricat-o el? Găsiți o cale de mijloc...

| cristi202 a răspuns:

Duci masina la un service sa fie verificata, si tragi banii de reparati(i)e din banii ce ai primit. Restul ii dai, si (sper) toata lumea va fi fericita. Tu primesti masina ok, el primeste niste bani, nu toti, dar si el a folosit masina si a stricat-o. Mie asa mi se pare cel mai corect.

| Catrice a răspuns:

Asta e, acum ii dai banii înapoi. Data viitoarea când o vinzi, dă-o cu toți banii o data.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Varianta lui cristi202 e buna. Retii contravaloarea reparatiei, si o iei inapoi.
Sau daca ai primit o singura rata, ceri masina inapoi, si nu mai dai nici un ban.
Din punct de vedere legal, masina este a ta, iar banii pot fi recuperati doar in instanta.
Un parlit care cumpara o masina pe jumatate stricata, in rate, nu isi va permite sa te duca in instanta, cel mult iti sparge geamurile, si face scandal prostesc. Trebuie sa pui tu politia pe el, invers nu se poate.
Banuiesc ca e vorba de niste persoane mai de la periferie, probabil chiar "indieni". Corect?

| Mahsun_Nergis_1986 explică (pentru sierra1):

Masina avea mici defectiuni, dar asta nu o făcea sa nu meargă, ba chiar i-am prezentat si defectele. Nu sunt vreun bișnițari, am dat.o cu bună credință!

| Mahsun_Nergis_1986 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Este vorba de un om de rând cu familie care lucrează în construcții, politia spune că avem o înțelegere verbala si trebuie respectată, înțelegerea expiră duminică, daca ma duc sa o iau inapoi fara sa ii dau banii inapoi, poate depune plângere împotriva mea pentru încălcarea înțelegerii verbale!

| sabin89 a răspuns:

Ia-o înapoi, restituie-i banii şi să fie pentru tine o lecţie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Mahsun_Nergis_1986):

Tu ti-ai respectat partea, i-ai inmanat masina functionala.
Partea lui este sa iti dea restul banilor. Tu nu ai stricat masina, el a facut-o.
Daca eu imprumut de la tine o masina functionala, si ti-o aduc inapoi defecta, nu s-ar numi ca ti-am stricat-o?
Eu daca as fi in situatia ta, si omul ar fi ok, m-as duce personal (sau cu un mecanic), si as incerca sa ii repar masina. Poate fi ceva minor, si poti considera reparatia drept o fapta buna.
Ce masina este? (motorizare)
Si ce defect spune ca are?

Ford focus 2000.16.benzina, ca defect acum ii urla toba foarte tare si nu mai are vlagă plus ca arată foarte murdara.

| Mahsun_Nergis_1986 explică (pentru sabin89):

Eu ii pot lua masina de la. poarta cu poliția, inca este pe numele meu, legal dreptul asta fara ai restituii banii inapoi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu trebuia sa accepti din start asa ceva, masina o vinzi cu banii jos toți, nu rate, ca nu vinzi cartofi, si il cunosteai pe client sau cum ai procedat, ai pus anunt? Acum daca el a stricat o pierzi banii ca el sigur vrea banii inapoi nu masina,. el va nega ca a stricat o, va da vina pe tine ca i ai vindut o rablă.

| Mahsun_Nergis_1986 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Este o cunostinta a nașului meu, a garantat nașul meu ca imi va da si restul banilor într-o săptămână. Mai sunt 3 zile.

Am văzut azi masina, arata foarte murdară, nu este praf de camp, este murdara de un praf albicios.

| Silwian37 a răspuns (pentru Mahsun_Nergis_1986):

Micile defectiuni posobil sa se fii agravat! Da i banii inapoi i ati rabla inapoi si du o la remat!)))

| Mahsun_Nergis_1986 explică (pentru Silwian37):

Acele mici defectiuni nu sunt defectiuni pe partea mecanică, iar eu cu acele mici defectiuni am facut zi de zi navetă cu ea, 90 km pe zi. Iar daca nu stii sa vorbesti, bine ar fi sa te duci si tu la remat!

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca asta a fost si scopul. Doar s-a folosit de ea cat a avut nevoie. A carat ceva materiale. E bun raspunsul lui cristi202. La fel as proceda si eu.

| Mahsun_Nergis_1986 explică:

Am rezolvat ...mi.am luat restul banilor, am încheiat actul...dar asta mai mult cu forta pentru ca dansul insista sa imi dea masina inapoi. Mulțumesc tuturor!